7 saker om Rebecka Karlsson från Melodifestivalen 2019

Rebecka Karlsson, Melodifestivalen 2019, Idol
Den gamla Idol-deltagaren Rebecka Karlsson deltar i Melodifestivalen 2019. - Foto: Instagram/ rebeckaeloise
Dela på Pinterest
Rebecka Karlsson är känd från tv-programmen Talang och Idol. Nu deltar hon i Melodifestivalen 2019. Här är allt du behöver veta om sångerskan!

Hur gammal är Rebecka Karlsson?

Rebecka föddes 2000 och är idag 18 år. Den 12 juni fyller hon 19 år. Hennes hela namn är Ida Rebecka Eloise Karlsson.

Var kommer Rebecka ifrån och var bor hon idag?

Rebecka är uppvuxen i Ekeby i Skåne. Idag bor hon tillsammans med sin familj i Örkelljunga som är en kommun i Skåne län. 

När var Rebecka Karlsson med i Talang och Idol?

Rebecka fick sitt genombrott när hon var med i TV4:s program Talang år 2009, hon var då bara åtta år gammal. Rebecka deltog en andra gång i Talang 2014 och kom till semifinal. 

Rebecka är kanske mest känd från sin tid i Idol 2016. Hon knep då andraplatsen i Globen. 

Rebecca är taggad inför deltävlingen i Melodifestivalen. Foto: Instagram/rebeckaeloise

Är Rebecka Karlsson singel?

Nej, Rebecka är tillsammans med pojkvännen Tim Nilsson sedan ett och ett halvt år tillbaka. På Instagram skriver hon att det var en fotbollsmatch som bestämde bådas öde. Det var Tim som kontaktade Rebecca, som sedan ledde till att de blev ihop. 

Vad jobbar hon med?

Rebecka jobbar idag med musiken och är sångerska. Hon har hittills släppt flera låtar. Senast i december 2018 var hon aktuell med jullåten "A Christmas Baby".

Vad heter Rebecka Karlsson på Instagram?

Rebecka går under namnet @rebeckaeloise på Instagram. Där lägger hon ut vardagliga bilder, men ger också följarna en inblick av artistlivet under Melodifestivalen. Vi får även se bilder på hennes pojkvän.

Vad heter låten som Rebecka framträder med i Melodifestivalen?

Rebecka kommer delta i deltävlingen i Leksand den 16 februari. Där framträder hon med låten ”Who I am” som hon hon själv har varit med och skrivit. 


Har du följt med i Mello har du troligen inte missat Oscar Enestads låt tillägnad hans flickvän Cecilia Dahlblom? I media har parets stora åldersskillnad på 29 år uppmärksammats. Men har du egentligen koll på vem kvinnan är som fångat Oscars hjärta? Kika i videon nedan. 

Mer:

Tidslinje över Cecilia Dahlblom och Oscar Enestads förhållande

6 saker du måste veta om Margaret från Melodifestivalen 2019