Största sovrumstrenderna hösten 2018 som du inte får missa

Såhär ska sovrummet se ut i höst. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vi går mot mörkare tider och visst blir man sugen på att göra det mysigt i sovrummet? Här är inredningstrenderna du behöver ha koll på inför hösten.

Hösten för många innebär kortare dagar, mildare väder och mer tid att spendera inomhus. Vad är då bättre än att krypa ner under täcket efter en lång dag i skolan eller på jobbet? Här är de bästa tipsen just nu för att höja trendfaktorn i ditt sovrum.


1. Rostiga toner
Denna vinter är rostbrun färgen alla snackar om, och allt ska gärna gå i samma nyans. Samtidigt kan du bryta av det bruna i en annan färg, gärna puderrosa. Håll det enhetligt men var inte rädd för att leka med olika material. Det är även riktigt snyggt att kombinera mönstrat i dessa toner tillsammans med enfärgat. 

Bildkälla: Unsplash


2. Rogivande
Att sovrummet är den givna platsen i hemmet att andas ut och koppla av på är inget nytt. Men det är ofta lättare sagt än gjort. Denna höst lägger vi därför extra fokus på att få till den där harmoniska känslan. Färgen grön sägs ha en lugnande inverkan, så försök få in det i sovrummet, exempelvis kan du köpa en växt att ställa bredvid sängen eller i fönstret. Liten detalj som gör mycket.

Bildkälla: Unsplash

3. Lyxfeeling
Vi har tidigare sett mycket sängkläder i linne a la bohemiskt chic. Men den här hösten tror vi mer på att skapa en hotellkänsla när vi kliver in i sovrummet. Köp stora bäddkuddar och gärna underlakan i någon färg för att öka lyxfaktorn.

Bildkälla: Unsplash

4. Sammet 
Sammet syns nästan överallt just nu. Väskor, kläder och även i sovrummet har trenden tagit över. Gå gärna all in med detta mode, man kan inte få för mycket av detta gosiga material.


Är du som vi och inte kan få nog av inredning? Här hittar du de bästa bloggarna med massor av inspiration till hemmet. Är du sugen på att ge ditt badrum ett lyft så kan du läsa här om enkla detaljer som piffar upp  – för under 500 kronor dessutom!