5 roliga jobb efter studenten

5 roliga jobb efter studenten - Foto: Hanson Lu/Shana van Roosbroek/Jonne/Unsplash
Dela på Pinterest
Här hittar du tips på fem roliga jobb som passar för dig som vill ha en rolig vardag efter studenten!

1. Säsongsarbete på hotell

Efter studenten är det väldigt populärt bland unga att ta sig iväg på säsongsarbete på hotell. Detta kan göras i Sverige, men är som absolut populärast utomlands. 

Du kan till exempel hitta jobb via något av Sveriges stora charter-företag, som Ving eller TUI, och ansöka om att säsongsarbeta. Det kan finnas en mängd olika tjänster, bland annat som receptionist eller underhållare. 

2. Flygvärdinna

Vill du helst inte stanna på ett ställe för länge? Då är livet flygvärdinna något för dig. Utbildningen tar cirka en månad och därefter är du redo att ge dig ut i världen! Du får se många olika ställen, hjälpa många olika människor och lära dig massor.

3. Bartender

Om det är nu ditt festliv börjar, då finns det ju inget som passar bättre än att prova på bartender-jobbet. Här finns dock även lugnare alternativ, som att jobba i en hotellbar. Detta kan du även göra både i Sverige eller utomlands, det är bland annat vanligt bland de som söker "working holiday visa" i Australien att jobba som bartenders under vistelsen.

4. Au-pair

Om du tycker om barn och samtidigt vill göra något helt nytt så är jobbet som au-pair en stark rekommendation. Du paras ihop med en familj som det känns rätt med och bor sedan där som nanny till deras barn. Du får boendet och mat inkluderat i priset, samt en veckolön. Jobbet finns i flera länder runt om i världen och i Sverige finns många bra hemsidor som kan hjälpa dig att komma igång med din ansökan och som stöttar dig längs vägen. Till exempel Cultural Care!

5. Stewardess eller deckhand på en Yacht

Har du, precis som många andra, fastnat totalt för serien Below Deck och drömmer om att jobba på lyxiga båtar? Då kan drömmen bli sann efter studenten! 

Ta steget att gå utbildningen till antingen stewardess (värdinna som jobbar inuti båten med att serva gästerna) eller deckhand (jobbar ute på däck med båten). I Sverige finns bland annat sidan Yachting Sweden som hjälper dig genom varje steg tills du är ute i branschen och arbetar.

I den här branschen kan du tjäna riktigt mycket pengar på kort tid, men den är tuff och slitsam. Dock har den blivit alltmer populär bland unga de senaste åren och erbjuder ett vackert liv på något av världens alla hav. Det är ett perfekt sätt att se ställen på och du kommer garanterat att träffa nya vänner från världens alla hörn!

Läs mer: 

Roliga jobb med bra lön

Tips på hur du kan tjäna pengar snabbt