7 tecken på att det är dags att säga upp sig och byta jobb

Karriär, jobb, förvirrad
Är det dags att byta jobb? Se om dessa punkter stämmer in på dig! - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Är du egentligen ämnad för att göra något annat än det du jobbar med idag? Här är sju tecken på att du verkligen borde säga upp dig och byta jobb.

1. Du känner att du måste tassa runt på äggskal

Stannar ditt hjärta när din chef kallar in dig till ett möte, är du konstant rädd för att göra fel och frågar alltid innan du tar dig an en uppgift så är det dags att byta jobb. Arbetsplatsen du befinner dig på idag håller dig tillbaka så du inte kan blomstra ut och våga utveckla dig och dina kompetenser. Sök dig till en arbetsplats som uppmuntrar dig och får dig att vilja ta initiativ.

2. Du är lättirriterad på jobbet

Stör du dig på alla jobbiga kunder? Eller att ingen någonsin tar tag i att fixa den där dumma dörren? Det kan vara ett tecken på att du inte trivs och letar efter fel att klaga på.

3. Alla dina kollegor är tävlingsinriktade – och ser dig som en konkurrent

Att behöva vakna varje morgon för att gå till ett jobb där du ständigt måste kämpa mot dina kollegor är varken kul eller utvecklande. Ni ska pusha varandra framåt och utvecklas som ett team. Dina kollegor kan vara avgörande för din framtid – se till att du jobbar på en arbetsplats där ni sporrar varandra.

4. Din chef är inte bra

Alla chefer är tyvärr inte de bästa ledarna. Flera framgångsrika människor tipsar om att man ska jaga efter en bra chef, snarare efter en arbetsplats som är bra på pappret. En bra chef som stöttar och tror på dig kommer ta dig längre än ett häftigt bolag på ditt CV.

5. Du har slutat att försöka locka dit dina vänner inom samma bransch

Att du slutar tjata om att dina polare borde börja hos er så är det ett stort varningstecken, då borde du snarare fråga dig själv varför du vill jobba kvar där?

6. Du känner inte att du utvecklas

Att ha ett jobb man tycker är roligt att gå till är viktigt. Ser varje dag exakt samma ut och du får aldrig prova på något nytt fast du vill? Känner du dig uttråkad? Då kanske det är dags att gå vidare...

7. Innerst, innerst, inne så bara vet du

Du kanske ska ge magkänslan betänketid och skriva upp fördelar och nackdelar med din arbetsplats. Men innerst inne så vet du vad du borde göra. Och om du har klickat in dig på den här artikeln så är det uppenbart att en gnutta av dig vill söka sig vidare.

Men det finns några saker du borde tänka innan du tar beslutet... Se vad i videon.

Mer:

Så ber du din chef om löneförhöjning – och får igenom det