5 energigivande saker som gör dig pigg när du är trött

Dela på Pinterest
Går du omkring med en konstant trötthet? Då borde du testa de här sakerna som kommer göra dig piggare.

1. Försök få i dig extra D-vitaminer

Även om det börjar ljusna nu så får du oftast inte tillräckligt med d-vitamin av solen ändå. Så försök få i dig lite extra D-vitamin i form av tabletter eller vitaminspray.

2. Träna på morgonen

Få igång blodcirkulationen ut till hela kroppen i början av dagen för att hålla energin uppe. Glöm inte bort att äta ordentligt efter träningen för att fylla på med den energin du förbränt så du inte startar dagen på minus.

3. Ta en bensträckare mitt under dagen

Sträck på dig och gå en sväng. Det behöver inte vara en lång promenad men gå till lunchrummet och fyll på kaffe och städa ordning i köket eller gå upp för trapporna på jobbet och försök sysselsätt dig med något annat under några minuter. Den fysiska och psykiska omväxlingen kommer boosta dig med ny energi.

4. Ta en kort vilopaus

Ställ en timer på 20 minuter och lägg dig ner och vila. Du behöver nödvändigtvis inte somna, men lägg dig ner, slut ögonen, koppla bort alla tankar och fokusera på att ta djupa andetag och fyll på med syre.

5. Undvik snabba sockerkickar

Ta inte en cola och snickers för att få en snabb energikick, du kommer dippa lika snabbt igen. Försök fylla på med ett bättre mellanmål som gör dig pigg längre och boostar dig med antingen vitaminer, protein eller annan näring också.

Se fem saker du aldrig borde göra på morgonen i spelaren nedan:

Mer:

Isabella Löwengrip ger sina bästa tips på hur du motverkar stress