Det här ska du skriva till arbetsgivaren efter du varit på arbetsintervju

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du varit eller ska du gå på en arbetsintervju? Då gäller det inte bara att tänka på hur du beter dig under själva intervjun – utan även vad du säger efteråt.

Att vara på jakt efter ett nytt jobb är inte alltid det lättaste, eller roligaste. Ofta kan det krävas att du söker flera olika jobb för att ha turen att komma på en eller flera arbetsintervjuer.

Har du blivit kallad på intervju så har du kommit långt. Då är ditt CV, ditt personliga brev eller din profil intressant för arbetsgivare och du är nästan i mål.

Därför är det såklart väldigt nervöst att gå på en intervju. Men ett tips är att hela tiden se det som en övning och se det som en erfarenhet. Är du stel visar du ofta inte ditt sanna jag, så försök slappna av och visa ditt rätta jag – och läs på ordentligt om arbetsplatsen innan.

Bildkälla: Pexels

Men, du är inte klar bara för att du har betat av arbetsintervjun. För oftast kallar arbetsgivaren in flera på intervju, så du "tävlar" fortfarande bland de bästa som sökt jobbet.

Så, för att göra din blivande arbetsgivare impad och samtidigt få hen att tänka extra mycket på dig så borde du helt enkelt höra av dig – ytterligare en gång. 

Någon dag efter arbetsintervjun borde du därför skicka iväg ett mejl till personen du blev intervjuad av, för att visa ytterligare att du är intresserad av jobbet.

Bildkälla: Pexels

I mejlet kan du tacka för intervjun och tiden, samt visa intresse för något speciellt ni pratade om. Om hen exempelvis berättade om företagets framtidsplaner så kan du enkelt plocka upp det genom att skriva "det låter verkligen spännande med era framtida planer och hoppas jag får vara en del av det". 

På så sätt kommer arbetsgivaren tänka på dig lite extra och du kan ha en större möjlighet till att faktiskt få jobbet i slutändan.

Mer:

6 tecken på att det är dags att säga upp sig

Gilla Modette på Facebook!