Imponera på din chef genom att göra de här enkla sakerna på jobbet

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vill du steppa upp på jobbet och imponera lite extra på din chef? Då borde du göra dessa saker.

1. Att vara konsekvent

Försök vara så konsekvens som möjligt i ditt arbete. Alla har sina toppar och dalar när det kommer till att prestera på jobbet. Men genom att sikta på ett jämt och konsekvent tempo så kommer du minska din stress och dina dalar kommer inte vara lika djupa.

2. Sätt det stora målet framför din egen vinning

Om du vill klättra och visa framfötterna så är det lätt att glömma bolagets mål och sätta dina egna mål före. Glöm inte att din primära uppgift är att driva jobbet framåt, inte bara dig själv, och när du driver jobbet framåt så kommer det imponera på din chef.

3. Dyk upp på de små sakerna

En aw med kollegorna, en kaffepaus i fikarummet eller en lunch med kollegorna kanske du tackar nej till för att lägga den tiden på jobbet. Att socialisera och få en bra relation till sina kollegor är minst lika viktig som att lägga tid på dina faktiska arbetsuppgifter. Så häng på så ofta du kan!

4. Ta initiativ

En arbetsgivare uppskattar alltid anställda som kommer med idéer, lösningar och egna initiativ.

5. Be om hjälp

Känns arbetsbelastningen för stor? Är det något område du hellre vill utvecklas inom? Våga be om hjälp och fråga om råd kring hur du ska lägga upp din arbetstid och hur du kan göra för att utveckla dig mot det område du är intresserad av.

6. Gör klart det du ska

Att slutföra arbeten du påbörjat är lättare sagt än gjort. Men din chef kommer se och uppskatta att du klarar upp de uppgifter du tar dig an.

7. Var tacksam och uppmuntrande

Alla gillar att bli sedda och få uppskattning – även din chef. Säg tack, bra jobbat och uppmuntra din chef på samma sätt som du vill att din chef uppmuntrar dig.

8. Samarbeta med dina kollegor

En chef vill att de anställda ska hjälpa varandra framåt. Så var en teamplayer och stötta, peppa och hjälp dina kollegor framåt.

Se vad du borde säga till din chef under en löneförhandling för att få igenom ditt löneanspråk i videon nedan:

Mer:

Det här ska du skriva till arbetsgivaren efter du varit på intervju