5 frågor du kan ställa på arbetsintervjun – om du får blackout

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det finns några som kan vara smart ha med sig in på en arbetsintervju, som kan rädda situationen när arbetsgivaren frågar "har du några frågor?" och du får total blackout.

1. "Hur ser en vanlig arbetsdag ut?"

Den här frågan är superbra för både dig och din arbetsgivare. Här får hen berätta hur en arbetsdag ser ut på ett litet enklare sätt än vad som står i "arbetsbeskrivningen". Du får även en inblick i din eventuella framtida vardag. Perfekt! 

2. "Vad har ni för arbetsvillkor?"

Det här ger ett professionellt intryck då arbetsgivaren vet att du är påläst vad du har för rättigheter. Fråga om pension, lön, semesterdagar och allt det där andra praktiska!

3. "Hur ser framtiden ut inom bolaget?"

Fråga om det finns stora planer framöver. Din eventuella framtida arbetsgivare kanske inte vill avslöja allt, men du ger hen ett intryck av att du är intresserad – något som kan vara nyckeln till jobbet! 

4. "Hur är kollegorna?"

Hur är stämningen på kontoret? Hur fungerar samarbetet? Vilka åldrar är det? Det här är saker flera av oss garanterat glömmer bort att fråga, men som faktiskt är väldigt skönt att få svar på.

5. "Vad har ni för förväntningar på mig?"

Den här frågan kan du avsluta med, om du känner att du har levererat på intervjun. Då får du ett ytterligare intryck av din kommande arbetsroll och visar din arbetsgivare att du är medveten om att tjänsten kräver ansvar – och att du klarar av det.

Mer:

4 saker du kan begära på lönesamtalet om chefen vägrar höja din lön

Gilla Modette på Facebook!