4 saker du kan begära på lönesamtalet – om chefen vägrar höja din lön

Högre lön på jobbet?
Ska du ha lönesamtal? Här är fyra saker du kan begära om din chef vägrar höja din lön. - Foto: Lysenko Andrii/ Shutterstock
Dela på Pinterest
Om din chef inte vill eller kan ge dig en högre lön så finns det ännu hopp för att du ska kunna få ut lite till av ditt lönesamtal – om du frågar efter rätt saker.

1. Bidra med transport till och från jobbet

Har du långa resvägar till och från jobbet? Kanske kan du få tillgång till en bil från företaget, utnyttja någon förmån så du får lägre kostnader för bensin eller ett bidrag till tågbiljetter?

Läs också: Det här borde du tänka på – innan du säger upp dig på jobbet

2. Möjlighet till gymkort eller friskvård

Hör om du kan få ditt gymkort betalt som en form av bonus. Kanske finns det fler på jobbet som vill träna och då kan det gå att få till en bra grupprabatt? Hör dig runt och fråga chefen. Troligen har du redan friskvårdsbidrag, annars förhandla om det! Du kan även be om att få en friskvårdstimme i veckan som är avsedd för fysisk aktivitet under din arbetstid.

3. Be om utökad tjänstepension

De flesta företag erbjuder tjänstepension. Kolla upp vad som gäller i ditt avtal! Har du inte tjänstepension – förhandla! Har du redan det i avtalet kan du istället se över om den kan utökas.

4. Begär fler semesterdagar

Om du inte kan få ut mer pengar så kanske företaget du jobbar på kan erbjuda dig fler semesterdagar? Det är en möjlighet som kan vara värd att titta på om det är ekonomin som sätter stopp för att du ska få mer ut från ditt lönesamtal.

Känner du att du aldrig blir bemött eller får en lön du faktiskt förtjänar? Här är 7 tecken på att det är dags att säga upp dig och byta jobb

Foto: Unsplash

Artikelbild: Lysenko Andrii/ Shutterstock

Mer:

5 argument att använda på lönesamtalet – om du vill ha högre lön