Vill du plugga i höst men inte sökt utbildning? Här är tips för dig

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Än är det inte försent att söka till olika utbildningar i höst, så har du panik över vad som händer efter sommaren? Här kommer din räddning.

Drömmer du om att börja plugga till hösten men missade sista ansökningsdagen tidigare i år? Eller har livet tagit en ny vändning och du vill säga upp dig från jobbet och plugga något annat? Då finns det några alternativ som faktiskt kan hjälpa dig – så att du kan börja plugga redan i höst.

1. Sen ansökan

antagning.se kan du faktiskt fortfarande söka till flera olika utbildningar. Vissa kurser och även program har något som kallas för "sen anmälan". Du skickar helt enkelt in en anmälan precis som vanligt, och får sedan ett antagningsbesked som säger om du är antagen eller inte. 

Bildkälla: Unsplash

2. Yrkesutbildningar

Drömmer du om att plugga till make up artist, programmerare eller kanske frisör? På Yrkesutbildningar.se hittar du hundratals olika utbildningar, där vissa börjar redan i höst. Där finns inget sista datum för att söka, utan du kan söka så länge det finns plats på utbildningen.

 3. Språkresor

Vill du resa och plugga samtidigt? En drömdeal då är att åka på språkresa någonstans i världen. Kanske plugga franska i Nice, engelska i London eller varför inte Australien? Här finns det flera olika organisationer du kan kolla upp, bland annat STS och EF.

Bildkälla: Unsplash

4. Börja jobba 

Om du inte kommer in på någon utbildning så kan du alltid söka nya jobb. Testa något nytt eller sök ett jobb som påminner om det du vill plugga. Lägg lite extratid på att plugga till högskoleprovet, så kommer du nog ha större chanser att komma in på utbildningen nästa termin. 

Mer:

Så förbereder du dig inför högskoleprovet på bästa sätt

Gilla Modette på Facebook!