Så skriver du ett CV som ger dig drömjobbet

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du på jakt efter ett nytt jobb och behöver uppdatera ditt CV? Här är mallen du behöver för att maxa mitt CV – som kommer ge dig drömjobbet.

Gör en snygg layout

Inte för avancerad så det blir svårt att läsa, men inte heller för enkel så den ser tråkig ut. Fixa en layout som blir personlig, proffsig och lättförståelig. 

Börja CV:t med personlig text

Någonstans i ditt CV borde du få med en personlig text om dig själv. Några rader om vem du är som person, helt enkelt. Om du börjar ditt CV med det så kommer arbetsgivaren förhoppningsvis fånga upp intresset för dig redan från början. 

Skriv den personliga texten

Här ska du med några meningar svara på frågan "vem är jag?". Så, fundera över vilken personlighetstyp du är. Är du en relationsbyggare, konfliktlösare, analytisk eller ledare? Beskriv din personlighet och lyft fram det bästa med dig. Var gärna personlig, men inte oseriös. 

Bildkälla: Unsplash

Skriv ner relevanta utbildningar och erfarenheter

Du behöver inte ha en lista över alla sommarjobb, utbildningar eller kurser du tagit. Välj ut relevanta som du är extra stolt över, eller som är meriterande för jobbet du söker. 

Skriv ut vad du gjorde på dina tidigare arbetsplatser

Skriv inte bara titlar som "butiksbiträde" utan förklara vad du gjorde på jobbet. Innebar det kassaansvar, kundservice, stresstålighet eller teambuilding? Förklara för din nya arbetsgivare vad du har gjort på tidigare arbetsplatser.

Bildkälla: Unsplash

Glöm inte övriga meriter

Körkort, språkkunskaper, datakunskap och andra meriter är såklart bra att skriva med. Är du en fena på photoshop? Skriv det! Har du fått diplom eller någon utmärkelse på tidigare arbetsplats? Skriv det!

Välj en proffsig bild

Välj inte en bild där du står med ett vinglas i handen eller en härlig semesterbild från stranden i Thailand. Välj istället en seriös bild som ger ett proffesionellt intryck. Om du inte har någon sådan bild så skicka hellre CV:t utan bild.

Mer:

Det här ska du skriva i mailet för att få svar på din jobbansökan

Gilla Modette på Facebook!