Karriärcoachen tipsar: Så investerar du i dig själv i sommar

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att investera i sig själv är något av det viktigaste vi kan investera i. Det kan vara i allt från att bygga en dröm, din framtid eller endast i att lära känna dig själv på ett nytt sätt.

Vi pratar oftast om att investera i materiella ting som lägenhet, körkort och dyrare designerväskor. Däremot talar vi inte lika ofta om den viktigaste investeringen vi kan göra, nämligen i oss själv. Genom att investera i dig själv kommer du få se sidor och egenskaper hos dig själv som du inte visste att du hade. Vi har pratat med Modettes bloggare Jean Rose och frågat henne om hennes tips för att investera i sig själv.

– För mig handlar att investera i sig själv om att ta hand om sig själv, sina drömmar, sin framtid och det som är viktigt för en själv, säger Jean Rose till Modette. 

1. Lär känna dig själv

– Jag tror att detta är en av de viktigaste sakerna man kan göra. Att investera i att lära känna sig själv. Genom att veta vem du är som person, vad du är bra på, mindre bra på, vad du tycker är kul och vad som ger dig positiv och negativ energi. Genom att göra detta så kan du välja vad du lägger din tid och energi på och se till att du inte bara investerar i dig själv utan att du även investerar i det du verkligen drömmer om. Detta kan du göra genom att göra en SWOT-analys och komplettera med en analys på vad du tycker är kul och vad som gör dig glad, säger Jean Rose.

2. Avsätt tid till dig själv regelbundet

– Jag har till exempel lördagar som min "me, myself and I-dag" som Beyoncé säger! För mig är det en dag där jag unnar mig själv en ansiktsmask, tar ett långt bad med en massa doftljus, målar naglarna, tar en lång promenad, umgås med bästa vännerna och även unnar mig en riktig lyxbrunch. Detta är några tips vad du kan göra konkret på din "me" dag, säger Jean till Modette.

Bildkälla: Unsplash

3. Lär dig något nytt varje månad

– Att investera i sig själv som jag nämnde innan handlar även om att investera i sin framtid. Personligen så älskar jag podcasts, TED talks och böcker så jag försöker lyssna på en varje vecka för att lära mig något nytt och det kan vara något helt random bara för skojs skull, berättar Jean Rose. 

Bildkälla: Unsplash

4. Investera i din ekonomi

– Yes det låter riktigt tråkigt men så viktigt. Att ha ordning på sin ekonomi gör så att du skapar utrymme för att kunna göra alla de sakerna som du vill och när du vill, t.ex. gå på spa, bjuda hem alla dina vänner på en middag eller resa iväg på en semester. Det kanske inte ens behöver vara att spara för att unna dig något, det kan vara så att du sparar för ditt framtida boende och liknande, och det det är minst lika viktigt det, säger Jean. 

Läs Jeans blogg här!

Läs mer

Här är bästa sakerna att spendera pengarna på 20-årsåldern

6 enkla tips som gör att du kommer vakna fräsch och fylld av energi