6 enkla tips som gör att du kommer vakna fräsch och fylld av energi

Det finns några väldigt enkla knep om du vill somna bättre och vakna full av energi. - Foto: Pixabay/Unsplash
Dela på Pinterest
Känslan av att vakna på morgonen och känna att du är redo att ta över hela världen är helt fantastisk. Men hur ska du göra för att få den där känslan varje dag? Här är några tips som kommer förändra ditt liv.

1. Släpp in ljus!

Att dra för gardinerna och släppa ner persiennerna kanske är bra när du ska somna. Men på morgonen behöver du ljus. Så skippa persiennerna och välj istället lagom tjocka gardiner som släpper in naturligt ljus på morgonen. Du kommer märka en jätteskillnad när kroppen sakta får vakna i naturligt ljus. 

Se till att vakna långsamt och med naturligt ljus. Bild: Pixabay

2. Ät smart!

Planera dina mål så att du inte äter en massa mat precis innan du går och lägger dig. Om du äter ett stort mål mat precis innan du går och lägger dig ökar risken att du sover dåligt. 

3. Gå och lägg dig trött!

Det är dumt att ha en bestämd tid när det är "läggdags" – ofta kan det leda till stress om rutinen bryts. Om du inte är trött kanske du ska ta en kort joggingtur eller läsa ett kapitel i en bra bok. Om du lägger dig med tunga ögonlock och en skönt tröttig känsla i kroppen kommer du sova bättre och vakna bättre.

4. Undvik alkohol, nikotin och koffein

Att gå ut och ta några drinkar med människorna som gör ditt liv härligt är oftast väldigt trevligt. Men undvik att dricka alkohol nära inpå sängdags då det kan störa kroppens återhämtning. Att dricka kaffe, röka eller snusa kan göra att kroppen går upp i varv – inte direkt optimalt om du vill ha en god natts sömn

5. Få in vatten i din morgonrutin

Att börja dagen med ett glas vatten kan göra underverk för ditt morgonhumör. Gör en vana av att ställa ett glas vatten bredvid sängen innan du går och lägger dig så att du kan dricka direkt när du vaknar.

6. Tyck om din morgon!

Glöm inte bort att detta är din stund på dagen. Börja inte dagen med att kolla jobbmejlen i sängen eller med att snooza fem gånger. Stig upp och anpassa omvärlden efter ditt humör. Sätt på lite musik om du känner för det, om du känner för att träna ska du göra det. Sätt dig och skriv ner dina tankar eller ta en riktigt lång dusch. 

Det viktigaste är att du är snäll mot dig själv på morgonen och gör saker du mår bra av. Lycka till!

Kanske ser din perfekta morgon ut så här? Bild: Pixabay

Mer:

Glöm stora solglasögon – här är trenden som gäller sommaren 2018