Detta borde du göra varje söndag – för att få bästa starten på veckan

- Foto: Foto: Look Studio/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Söndagar är oftast förknippat med ångest då helgen snart är slut och en ny vecka ska börja. Genom att göra somliga saker på söndagen kan du ge dig själv den bästa veckostarten.

Gör en "to do"-lista

Det behöver inte ta lång tid att göra en lista på hur veckan kommer se ut. Vad behöver du göra innan veckans slut? Vad händer i veckan? Vad ska du äta? Genom att göra en lista får du bättre överblick på vad som komma skall och du känner dig inte lika stressad. 

Förbered inför veckan

Brukar du städa på söndagar? Försök att städa så tidigt som möjligt på dagen så du har hela kvällen till att ta det lugnt och ladda upp inför den nya veckan som du har framför dig. Bestäm vad du ska ha på dig redan på söndagkväll så du inte står i panik tidigt på måndagsmorgon. En annan vanlig sak är att man inte orkar göra lunchlåda på söndagen så man gör den istället på morgonen. Det är aldrig en bra idé, det är bättre att göra den på söndag så du kan få en lugn och stressfri start på dagen.

Använd din tid klokt

Många har av vana att ta det extra lugnt på söndagar, en vana du har med all rätt. Men det är också lätt att man tar meningen "ta det extra lugnt" lite väl seriöst och inte gör något vettigt under hela dagen. Sätt av några timmar av söndagen för att fixa de saker som behövs inför den nya veckan. 

Var din bästa vän

Det låter kanske klyschigt men använd söndagen till att ta hand om dig själv. Ta en lång dusch, smörj in dig med en bodylotion, ta ansiktsmask, måla naglarna, ät din favoriträtt och kolla på den filmen du velat se länge. Det är ett bra sätt att koppla av efter en stressig vecka och förbereda sig inför en ny. Vi alla behöver egentid och vad är bättre än att ha den tiden på en annars ångestfylld söndag? 

Vi tycker att fler borde älska denna underbara chilldag! Håller du med? Här är 5 anledningar till varför söndag från och med nu är vår favoritdag! Se mer i videon nedan. 

Mer:

6 saker du borde göra på jobbet varje måndag för att bli framgångsrik