Enkla saker som får ditt CV att sticka ut ur mängden

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Visste du att en rekryterare skummar igenom ett CV på cirka 15 sekunder? Därför är det viktigt med ett CV som sticker ut ur mängden.

Skräddarsy ditt CV

Genom att skräddarsy ditt CV tar du ut det allra viktigaste och mest passande för tjänsten som du söker. Det är svårt att få med allt man vill ha med i CV:et då det ska vara lättsamt och inget som rekryteraren kastar i en hög som inte är relevanta. Men hur ska du då skräddarsy ditt CV?

Läs igenom annonsen för tjänsten och identifiera ledord och kompetenser för tjänsten. Hitta sedan sätt att infoga dessa nyckelord eller färdighet i ditt CV. Anpassa dig till jobbansökan genom att nämna vilken titel och bransch du är intresserad av och var selektiv om vilka detaljer du delar med dig av om dig själv och dina erfarenhet. Ibland kan det hjälpa att ställa sig själv frågan "Hur kommer dessa detaljerna att stödja min ansökan? Och vad är det rekryteraren egentligen söker?".

Bildkälla: Unsplash

Gör research

Kanske den viktigaste punkten för att få ett CV som sticker ut ur mängden. Gör delvis research om branschen, företaget och tjänsten du ansöker till, som sagt försök att skräddarsy ditt CV. Men utöver det finns det även massvis med karriärcoacher och resurser som kan hjälpa dig. Få hjälp med att identifiera vad du är duktig på och vad som kan få dig att sticka ut. Försök även ta reda på vad vilka förmågor företaget letar efter, vad dem står för och anpassa utifrån det.

Bildkälla: Unsplash

Var snabb

Som vi alla vet är kontakter A och O. Om du träffar någon som befinner sig på företaget eller i branschen du också vill vara i, presentera dig själv och säg att du är intresserad av en liknande tjänst. Men här är det viktigt att du är snabb med att skicka ditt CV till personen i fråga så att de inte glömmer bort vem du är.

Läs mer:

Här är detaljen som kan göra ditt CV så mycket mer attraktivt