Här är detaljen som kan göra ditt CV så mycket mer attraktivt

Så skriver du ett bra CV - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Lägg till det här på ditt CV och du kommer förmodligen komma längre i rekryteringsprocessen!

Att söka jobb är inte speciellt lätt. Ibland kan det kännas riktigt trögt då det enda du får till svar är "tack för din ansökan" – och sedan tar det slut.

Det gäller att ha ett attraktivt CV och personligt brev för att ta sig vidare i rekryteringsprocessen, och efter det naila arbetsintervjun.

Men, det finns misstag många av oss gör redan när det gäller att skriva CV:t. Vi väljer fel saker att lyfta fram om oss själva, och glömmer bort det som faktiskt kan vara viktigt för arbetsgivaren.

Bildkälla: Unsplash

Cosmopolitan skriver om en liten detalj som kan göra ditt CV betydligt mer attraktivt, och som enligt flera arbetsgivare får dem att gilla dig som arbetssökande lite mer.

Det handlar om ideellt arbete.

Har du varit volontär för en förening, eller arbetat ideellt vid sidan av dina studier – skriv det. Det visar att du är engagerad och ha en drivkraft, och att du bryr dig om samhället i stort. 

Bildkälla: Unsplash

Misstaget många gör är alltså att skriva ner det som man "tror" är bra på ett CV, men glömmer bort det som faktiskt visar vilken typ av människa du är.

Så, ska du ut och söka jobb? Se till att kolla genom ditt CV först! 

Mer:

Så skriver du ett CV som ger dig drömjobbet

Steg för steg: Så skriver du ett proffsigt personligt brev

Gilla Modette på Facebook!