Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

6 enkla steg som gör att din LinkedIn-profil uppmärksammas

För att bli upptäckt på LinkedIn krävs en bra och tilltalande profil.

Dela på Pinterest
LinkedIn är en perfekt plattform för att nätverka med personer i branschen och se tillgängliga tjänster. Om du har en bra profil är chanserna större att andra upptäcker och tar kontakt med dig.

Ha ett professionellt foto på dig själv

Med ett professionellt foto på dig själv är det sju gånger större chans att din profil blir sedd och tagen seriöst. Bilden bör vara klar, anständig och visa vem du är. Ta bilden mot en ljus bakgrund och be någon ta den åt dig.

Ha ett professionellt foto på dig själv i din LinkedIn-profil
Bild: Genom att ha ett professionellt foto på sig själv i sin profil är det större chans att ens profil blir sedd. Bildkälla: Unsplash

Ha en "catchy" titel

Det första som kommer att synas på din profil är rubriken, därför kan det vara bra med en rubrik som sticker ut. Inkludera var du jobbar och vad det är för tjänst som du har, det är viktigt att du är tydlig på din profil med vad din tjänst innebär och vad du gör.

Kontrollera din kontaktinformation

Bland kontaktinformation kan du lägga till dina sociala kanaler, hemsida och e-mailadress. Det kan även vara smart att kolla igenom din Instagram- och Facebookprofil så att det inte finns gamla statusar eller bilder från förr som du inte riktigt kan stå för idag. Se även till att din LinkedIn är öppen för alla att ta del av, i fall om att någon vill kontakta dig men inte har ett konto på LinkedIn.

Ha en bra och enkel profil på LinkedIn
Bild: Ha en enkel profil som kortfattat berättar vem du är. Bildkälla: Unsplash

Ha en bra och enkel biografi

Det är viktigt att du har en bra biografi som beskriver dig, men den får inte bli för lång. Skriv dina mål och vad det är du vill uppnå samt vad du är stolt över att ha genomfört karriärmässigt. Kom ihåg att din personlighet och energi ska synas genom en skärm.

Addera projekt

Genom att lägga till projekt som du har arbetat med och saker som du är stolt över kommer din profil att verka mer intressant. Du kan addera blogginlägg, samarbeten, referenser och feedback på jobb du har gjort, videor och foton. Men kom ihåg att det ska se professionellt ut.

Acceptera kontaktförfrågningar på LinkedIn
Bild: Nätverka på LinkedIn genom att acceptera kontaktförfrågningar. Bildkälla: Unsplash

Acceptera kontaktförfrågningar

LinkedIn fungerar genom att ge och ta. Acceptera kontaktförfrågningar och nätverka med personer du känner. Stötta varandra genom att rekommendera varandra och skriv korta referenser om varför du rekommenderar personen i fråga till ett företag. Ju fler rekommendationer du har, desto högre rankas din profil. Rekommendera dock endast personer som du genuint tror och litar på. 

Tipsen är hämtade från Career Girl Daily.

Läs mer:

Steg för steg: Så skriver du ett proffsigt personligt brev

7 frågor du måste ställa dig själv om du vill bli framgångsrik