Så får du upp motivationen igen – efter semstern

Så hittar du tillbaka till motivationen
Så återfår du motivationen efter semester - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att gå på semester är skönt och förhoppningsvis är du peppad på att börja jobba igen och uppfylla nya mål. Men det är inte alltid som motivationen finns där.

Det är vanligt att man kan känna sig omotiverad att gå tillbaka till jobb efter några veckors ledighet. Även om du har mycket att se framemot i höst kan det kännas segt att komma igång. Men det finns några knep som ökar din motivation.

Gå igenom dina arbetsmål

Vad hade du för mål under våren? Är det några av dessa mål du känner att du vill fortsätta arbeta med under hösten? Kolla över dina gamla mål och utvärdera hur de gick.

När du kommer tillbaka från semestern bör du gå igenom dina mål. Bildkälla: Unsplash

Sätt nya mål

När du har utvärderat dina gamla mål är det dags för att sätta nya. Skriv ner dina nya mål i en dagbok och kolla över dem då och då. Sätt realistiska mål men samtidigt mål som ska vara utmanande och roliga att uppfylla.

Strukturera dina arbetsdagar

De första veckorna efter semestern är det bra att strukturera sina arbetsdagar. Gör listor med saker du ska göra varje dag och ha tydliga riktlinjer att gå efter. Om du försöker hålla allt i huvudet kommer det slutligen bli rörigt och ännu svårare att hitta motivationen. 

När du kommer tillbaka från din semester bör du vara full av ny energi och idéer. Bildkälla: Unsplash

Kom tillbaka till rutiner

Under semestern är det lätt att man släpper på alla rutiner när det gäller mat, sömn och träning. Därför är det ännu viktigare att du kommer tillbaka till dina rutiner så fort som möjligt när semestern är över. Dels för att du ska få tillbaka din motivation men även för att du ska må så bra som möjligt.

Köp en kalender

Peppa dig själv extra mycket genom att köpa en ny kalender att skriva ner alla möten och deadlines i. En ny och snygg kalender kan göra mer än vad du tror. Dessutom är den perfekt att ha när motivationen och inspirationen dippar.

Köp en ny och snygg kalender som gör det roligt att gå till jobbet. Bildkälla: Unsplash

Dra ett sträck över det gamla

Kom ihåg att dra ett sträck över det gamla och börja om på en ny kula när semestern är över. Se det som en nystart på jobbet och straffa inte dig själv för gamla misstag. 

Läs mer:

Detta borde du göra varje söndag – för att få bästa starten på veckan