Amanda Netschers tips till dig som vill starta eget

Amanda Netscher
Amanda Netscher vill upplysa om den sexuella ojämställdheten i vårt samhälle. Nu ger hon sina bästa tips för att starta eget. - Foto: Clit Co.
Dela på Pinterest
​Allt fler unga kvinnor drömmer om att starta eget företag, men trots det är det männen som dominerar på listan över egenföretagare.

Drömmen om att starta eget företag är något som allt fler vill göra, men ändå är det inte många som vågar fullfölja sin idé. Modette har pratat med Amanda Netscher, grundare och VD för smyckesföretaget Clit Co., om hur man vågar starta eget och gå från idé till produkt. 

Syftet med Clit Co. är att upplysa om det tabubelagda ämnet klitoris, därför designar Amanda smycken som är formad som just en klitoris. Med flera års erfarenhet av att jobba med jämställdhet har Amanda insett att det finns massvis med sociala orättvisor i vårt samhälle, till exempel en sexuell ojämställdhet. När Amanda var så pass långt in i karriären kände hon att hon var tvungen att dela med sig av kunskaperna.

Amanda startade Clit Co. för att sprida vidare kunskaperna hon har om bland annat den sexuella ojämställdheten. Bildkälla: Clitco.com

I samband med det startade Amanda företaget Clit Co. Men att starta eget företag var inte en självklarhet för Amanda. 

– Jag har fortfarande kvar min tjänst, jag gör detta vid sidan om då det inte är något jag kan leva och försörja mig på ännu, säger Amanda Netscher till Modette. 

Det är många tankar och saker som kan sätta käppar i hjulet och hindra oss från att våga starta eget företag. Oftast när vi pratar om att starta eget diskuterar vi riskerna istället för möjligheterna. Men Amanda passar på att ge oss sina bästa tips och pepp till de som vill starta eget företag.

– Om du har en idé, försök då hitta lämpliga personer att koppla in i projektet. Vad kan alla i din omgivning? Ta hjälp, man klarar inte av en sån här sak själv, säger Amanda.

Clit Co. säljer smycken som är formade som en klitoris. Bildkälla: Clitco.com

Amanda Netscher har Clit Co. tillsammans med sina barndomskompisar som lyfts extra mycket under vår intervju. Amanda berättar för oss att det är mycket hennes kompisar förtjänst att hon vågade ta steget till att starta eget företag. 

– För att våga starta eget behöver man, som mina barndomskompisar, folk som puttar en lite över kanten och säger att man måste göra det här. Det var då jag bjöd in dem och sa att då vill jag att ni är med, berättar Amanda för Modette.

Amanda lyfter även att man måste börja någonstans, för att det sedan ska rulla på och man hamnar i andra sammanhang. 

– De mest framgångsrika personerna och dem som har gjort karriär är inte dem som har provat en gång och lyckats. Utan det är dem som har provat hundra-, tusentals gånger innan dem lyckas, säger Amanda till Modette. 

Vill du veta Amandas fyra tips till dig som funderar på att starta eget? Kolla då i videon ovan, inspireras och våga uppfyll din stora dröm! 

En annan tjej som har uppfyllt sina drömmar är Modettes bloggare Evelina Sigetty. Även hon delat med sig av sina karriärstips, kolla i videon nedan.