Experterna avslöjar: Fysiska tecken på att du saknar din partner

Experterna avslöjar de fysiska symptomen på saknad. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att sakna någon är aldrig roligt och enligt experter finns det några fysiska tecken på att du verkligen känner saknad.

När vi är kära och saknar vår partner, eller personen vi dejtar, kan vi oftast komma i kontakt med ångestliknande känslor. När vi saknar någon vi bryr oss extra mycket om är det vanligt att vi läser igenom gamla sms-konversationer och kollar på bilder, eller kanske stalkar personen i fråga.

Att vi gör allt detta är inte konstigt, och det visar sig att kroppen kan visa fysiska symptom när vi verkligen saknar någon, detta enligt relationsterapeuten Gary Brown och psykologen Sherrie Campbell, skriver Elite Daily

När du saknar din älskling kan du få många fysiska symptom. Bildkälla: Unsplash

Du har problem att sova

Vrider och vänder du på dig varje kväll när du ska sova samtidigt som tankarna snurrar? Det är aldrig kul att inte kunna somna när man egentligen är hur trött som helst. Och om hjärnan går på högvarv precis innan läggdags så beror det,  enligt relationsterapeuten Gary Brown, att man saknar sin älskling lite extra. 

Du har ont i magen

Magont och illamående dagligen? Även det är ett vanligt fysiskt tecken på att du verkligen saknar din dejt eller partner. Psykologen Sherrie Campbell säger till Elite Daily att det är vanligt att känna sig ångestfylld när man saknar sin partner, och framförallt om du inte vet när ni kommer träffas nästa gång. 

Hjärtklappning är ett vanligt symptom på att du saknar din älskling. Bildkälla: Unsplash

Ditt hjärta slår snabbare än vanligt

Hjärtklappning och tryck över bröstet är vanliga tecken på ångest och även på saknad. Detta kan enligt Gary Brown och Sherrie Campbell bero på att din kropp tror att du är i fara så den går in i "fight or flight". Det är när kroppen tror att den är i fara som ditt adrenalin pumpas ut och hjärtat börjar slå snabbare. 

Du har svårt för att fokusera

Är din bae den enda du tänker på dag in och ut? Då har du säkerligen svårt för att fokusera också. Enligt Gary Brown är det extra vanligt i början av en relation eller ett förhållande eftersom du under denna tid är så inne i det och allt är nytt. 

Och på tal om att sakna sin älskling, influencern Nicole Falciani saknade sin pojkvän Eric Saade så mycket att hon förut överraskade honom. Se mer i videon nedan.

Läs också:

5 tips som kommer att göra dig till en bättre partner

Tecken på att du endast är kär i bilden av en person