Tecken på att du endast är kär i bilden av en person

Så vet du om du endast är kär i bilden av en personen. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du någon gång upplevt att du blivit blixtförälskad i en person och varit förkrossad när hen lämnat? Då kan du ha varit kär i bilden av en person.

Ibland händer det att vi blir kära i idéen eller bilden av en person och vad som skulle kunna bli något.  Försöker du fylla en tom lucka i ditt liv med en ny person? Då kan det vara som så att du har blivit stört förälskad i idéen av vad som kan komma att ske om hen fyller den tomma luckan. Men låt dig inte luras av förälskelsen, för är du verkligen kär i hen?

Du ser tillbaka på era minnen och längtar tillbaka

Har du träffat en person en längre tid, eller är ni kanske till och med tillsammans? Har ni spenderat mycket tid ihop och du har fått känslor för personen? Här är det viktigt att skilja på vad som är riktiga känslor och vad som är tanken på vad som skulle kunna bli. Om du ofta kollar tillbaka på det som ni gjort tillsammans och tänker att det är det bästa som hänt dig så är du nog bara kär i bilden eller idéen av personen. 

Om du längtar tillbaka till det som varit mer än vad du lever i nuet är du troligen mer kär i idéen av personen. Bildkälla: Unsplash

Du kommer på ursäkter för allt hen gör

Kan du bli irriterad på din kompis när hen säger att personen som du blivit förälskad i inte behandlar dig schysst? Rent konkret kan hen behandla dig hur som helst och du kommer ändå försvara hens beteende. Samtidigt som du innerst inne vet om att du förtjänar bättre så har du det hellre så än att du är själv och förlorar personen. 

Om personen är perfekt i dina ögon och inte har några brister så kanske du är kär i idéen. Bildkälla: Unsplash

Personen är perfekt i dina ögon

Är hen den mest perfekta personen i dina ögon? Det är när du romantiserar en person så mycket att du inte ser några fel eller problem hos hen som er relation kan bli farlig. Innerst inne vet du kanske om att personen inte är perfekt och att hen har flera dåliga sidor som du inte tycker om. Men eftersom att du är kär i idéen av personen och kärleken så ser du inte det som är sämre. 

Om det tar slut skulle du sakna minnena mer än personen

 Är tanken på vad som skulle kunna bli men aldrig blev mer förkrossande än det faktum att du förlorat personen? Då är du utan tvekan mer förälskad i idéen av hen. Det är när du inser att hen inte var så bra som du intalat dig som du förstår att du bara var kär bilden.

Känner du igen dig i punkterna ovan? Om du har haft det tufft med din partner på senaste så har vi även listat varningssignalerna som tyder på att ert förhållande inte går att rädda. Kolla vilka det är i videon nedan.

Läs också:

6 enkla överraskningar att göra för sin partner – redan i kväll

5 misstag du gör som är orsaken till att du fortfarande är singel