Så blir du en planeringsexpert – med 4 enkla steg

Ta hjälp av Modette för att planera din vecka på bästa sätt. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du ett riktigt planeringsfreak eller den glömske som aldrig har koll på schemat? 2019 innebär en nystart! Här listar Modette knepen som alla bör ha koll på för att lyckas med planeringen.

Möte på jobbet, dejt med pojkvännen och träningspass, ja det är mycket att hålla koll på när vardagen är i rullning. Kanske är ditt nyårslöfte att strukturera upp din tid? Oroa dig inte över att ställa in träffen med kompisen eller glömma något viktigt. Kickstarta istället 2019 genom att ha en bra överblick och planera din vecka. Sajten Career Girl Daily har listat knepen som gör dig till en planeringsexpert på nolltid! 

Planera efter energinivå

Investera i en fin kalender, eller varför inte göra en själv? Bild: Unsplash

Något man ofta inte tänker på när man planerar sin vecka är att man har olika mycket energi olika dagar. Vet du till exempel att du alltid är extra trött och ofokuserad på måndagar? Planera då in uppgifter som kräver mindre energi och spara andra mer krävande uppgifter till en dag då du vet att din energinivå är högre. 

Använd post-it-lappar

Använd allt som går för att underlätta din planering. Foto: Unplash

Ja, kanske låter det självklart för vissa men har du ännu inte använt dig av post-it-lappar är det hög tid att börja. Att skriva ner vad du ska göra i kalendern är en bra start, men är det något extra viktigt du bör ha koll på kan post-it-lappen komma till hjälp. Fäst den i ditt anteckningsblock för att vara stensäker på att du inte glömmer det viktigaste. 

Färgkoda din kalender

Pigga upp med färg! Foto: Unsplash

Genom att använda olika färger blir det enkelt och tydligt istället för att skriva allt i en och samma färg. Bestäm att alla dina deadlines alltid skrivs i en kulör, exempelvis rött. Ringa in, stryk under eller använd markeringspenna för att hitta det sätt som passar dig bäst. 

Använd stickers!

Foto: Unsplash

Stickers är ett bra sätt för att få en överblick av din vecka. Använd olika typer av stickers! Måste du till exempel alltid få en påminnelse om träningspasset på onsdagar? Hitta en specifik träningssticker för att fästa där. Använd klistermärkena för det visuella, men också för att pigga upp din vardag!

Ett nytt år innebär nystart. Kanske är 2019 då du satsar fullt ut på karriären? I videon nedan listar vi sakerna du måste sluta göra på en gång – om du vill bli framgångsrik!

Läs också: 7 saker du ska tänka på när du börjar ditt nya jobb