Chefredaktören: "Mina viktigaste lärdomar från jobbet 2018"

- Foto: Foto: Lisa Billinger/Modette
Dela på Pinterest
Modettes chefredaktör, Lisa Billinger, summerar 2018 och delar med sig av sina viktigaste lärdomar från året som har gått.

1. "Jag har 94% kvar av mitt yrkesliv – jag måste räcka till hela vägen"

Jag är en av alla oss unga personer som blir stressade av att saker inte går tillräckligt snabbt. Men faktum är att Rom inte byggdes på en dag, utan det byggdes en dag i taget. Det här året har jag reflekterat en hel del över vart jag är idag. Ibland känner jag att det inte är tillräckligt men faktum är att det är MINST 41 år kvar tills jag blir pensionär. 

Det innebär att jag har 94 % kvar av mitt yrkesliv. Så varje gång jag inte tycker att jag klättrar tillräckligt snabbt brukar jag gå tillbaka till den här artikeln som jag skrev tidigare i år och påminna mig själv om att jag har gott om tid för att nå alla mina mål.

2. "Carry yourself with the confident of a mediocre white man"

Det här citatet skickade en tjejkompis till mig när jag tvekade på mina prestationer i somras. Jag garvade åt det då, men det citatet har ekat i mitt huvud flera gånger sedan dess när jag tvekat på mig själv. Det kanske inte är helt "PK", men det tröstar ganska bra när jag tänker på vissa snubbar man har mött genom åren som haft en sådan hög tro på sig själv. Kan dem, kan jag.

3. "Ingen bryr sig"

Jag tar alltid mina arbetsuppgifter på största allvar. Stora som små. Därför tar det väldigt hårt när det inte blir som jag tänkt mig, eller när det blir fel. Under året råkade jag göra en stor tabbe vilket innebar att jag behövde lägga timmar på att göra om massa jobb som tagit mig dagar att göra klart.

Tanken av att behöva göra om, inte hinna med det som jag planerat att göra under dessa timmar och bli klar med andra projekt fick min värld att rasa. Sönderstressad försökte jag göra allt i min makt för att rätta till och hinna med allt tills en kollega sa "du vet att det inte är någon som bryr sig va?". Och det var en sådan chock för mig att höra.

I mitt huvud hade 110 katastrofscenarion spelats upp. Men i slutet av dagen var det ju inte mer än att jag fick göra om, ställa allt till rätta och förklara att jag inte hann med några saker då det blev fel.

Det blev en viktig läxa för mig, att inte stressa upp mig som om jorden skulle gå under för att det blev fel. Utan istället ta några djupa andetag och fixa det. I samma veva insåg jag att hela världen inte snurrar runt mina prestationer hehe...

Läs Lisas blogg här och se fler av hennes texter här!