Experten: Här är orden du inte ska skriva i ditt CV

Kollage på en tjej och en kontorsbild.
Tänk på vilka ord du använder i ditt CV – det kan ha större påverkan än du tror. - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Är du på jobbjakt och ska skriva CV? Då är det några ord du ska utesluta – i alla fall om vi lyssnar till experten och författaren Christopher Sandford.

Att vara jobbsökande är inte alltid enkelt och det kräver enormt mycket tid. Hur CV:et formuleras på bästa sätt är bara en av många faktorer som man bör tänka på för att fånga drömjobbet. Nu skriver Cosmopolitan om en ny undersökning. Jobbsajten Linkedin listar tillsammans med experten och författaren Christopher Sandford tio ord som man bör undvika att använda i sitt CV när man är på jakt efter ett nytt arbete. 

– Det språk vi använder säger mycket om oss, så det är viktigt att du väljer dina ord noggrant, särskilt i ett professionellt sammanhang, berättar Sandford. 

När det är dags att "sälja in sig själv" och berätta varför just du är den rätta för jobbet kan det alltså vara värt att minnas vilka ord som är mindre bra att skriva i CV:et. Vill du ändå använda orden? Sandford förklarar att du då gärna ska exemplifiera och förklara din poäng med ordvalet. 

Undersökningen gjordes i Storbritannien, men trots det tar vi lärdom av knepen. För vem vet, kanske ligger det något i det? 

Här är orden du ska undvika att ha när du söker jobb enligt Christopher Sandford: 

1. Specialiserad 

2. Ledarskap

3. Erfarenhet

4. Passionerad

5. Strategisk

6. Utmärkt

7. Fokuserad

8. Kreativ

9. Entusiastisk

10. Framgångsrik

I grund och botten gäller det att jobba för sina drömmar och mål, men det är inte alltid man hittar den rätta motivationen. Vill du klättra i karriären och behöver tips och pepp? I videon nedan listar vi det absolut viktigaste att komma ihåg. 

Läs också: Så kommer du närmre dina kollegor – och skapar en bättre arbetsplats