Victor Leksell från Idol – 5 saker du behöver veta

Här är allt du behöver veta om artisten Victor Leksell och hans karriär efter Idol 2017. - Foto: Instagram / victorleksell
Dela på Pinterest
Victor Leksell är en av Sveriges hetaste artister just nu. Vi har listat allt du behöver veta om popikonen här!

1. Hur gammal är Victor Leksell?

Victor fyller 22 år den fjärde april. Han föddes år 1997 i Torslanda i Göteborg, där han bor än idag. Artisten lade fotbollskorna på hyllan för att helhjärtat satsa på musiken. Efter det har hans musikkarriär gått spikrakt uppåt.

2. Hur startade Victors musikkarriär? 

Efter flera uppladdade videos på sin Instagram, där han sjungit och spelat olika covers på låtar, sökte han till musiktävlingen Idol 2017. Han åkte ut innan slutaudition, men fick en andra chans via "Revanschen" där tittarna fick rösta fram sin favorit. Han tog sig därmed vidare till kvalfinalen där han sedan åkte ut. Men inte var musikkarriären över för det. Idol var språngbrädan in i karriären och det var efter det som han slog igenom på riktigt. 

3. Vad heter Victor Leksell på Instagram?

På Instagram heter han "victorleksell". Där har hans följarantal snabbt ökat och nu är han uppe i nästan 40 tusen följare. Där delar han med sig av sin vardag, pågående projekt och videoklipp på inspelningar när han sjunger, vilket fansen verkar uppskatta.  

4. Vad har Victor gjort sedan Idol 2017? 

Efter Idol har han som artist vuxit så det knakar. Med flera miljoner lyssningar på Spotify på debutsingeln "Vart du sover" och singeln "Tappat" har han verkligen satt sitt namn på kartan. Poplåten "Tappat" handlar om ett tidigare destruktivt förhållande. Låten beskriver känslan av att inte längre vara älskad på samma sätt som innan och när förhållandet börjar lida mot sitt slut. 

Låten fick snabbt en stabil placering på Spotifys topp-tio-lista och tog sig även in på radion. Han har framfört låten i Nyhetsmorgon samt gästat Musikhjälpen där han ställde upp med en egen auktion. Han har dessutom varit förband till en rad stora artister såsom Molly Sandén, Hov1 och Tjuvjakt. 

5. Kommer vi få se mer av Victor framöver? 

Han har precis släppt låten "Allt för mig" och har nu även gett sig ut på sin vårturné som är i full gång. Under hösten 2018 har han jobbat på sin EP som kommer att släppas under 2019. Han har börjat publicera avsnitt på sin Youtube-kanal där du får följa med innan och under hans spelningar. Dessutom blev han nu i januari utsedd av P3:s musikredaktörer till framtidens artist. Så nog kommer du få se mer av Victor!

Det har tidigare varit flera spekulationer om statusen mellan Victor Leksell och Linn Ahlborg. Kolla in filmen nedan för att se relationen mellan dem idag! 


Mer: Det här gör alla gamla idolvinnare idag