Victor Leksell - Nyheter, artiklar, reportage och video

Victor Leksell är en av Sveriges hetaste artister. Han föddes fjärde april 1997 i Torslanda i Göteborg, där han även bor idag. Han var en av deltagarna i TV4s program Idol 2017, där han tog sig till kvalfinalen. Idag har han släppt flera hitlåtar med flera miljoner lyssningar på Spotify. 

2019 är han är aktuell med låten "Allt för mig" som nyligen haft sin release. Hans vårturné har gått av stapeln där han spelar på olika klubbar genom landet. Under hösten 2018 jobbade han på sin EP som kommer att släppas under början av året. 

Musikintresset började redan vid tio års ålder då Victor hittade gitarren. Flera år senare han började komma igång med musiken på riktigt. Strax innan Idol 2017 började han publicera videor på sin Instagram "victorleksell" där han sjöng och spelade gitarr. Idag delar han där med sig av livet, pågående projekt och videoinspelningar när han sjunger. Hans följarantal har snabbt ökat och han har lite under 40 tusen följare. 

Hans medverkan i Idol var inte långvarigt då han åkte ut innan slutaudition, men genom tv-tittarna röstades han tillbaka i den så kallade "Revanschen". Han tog sig då till kvalfinalen där han åkte ut. Idol var bara början av Victors karriär då hans artisteri efter programmet skjutit i höjden. 

2018 släppte han debutsingeln "Vart du sover" och singeln "Tappat" som nu har flera miljoner lyssningar på Spotify vardera. Poplåten "Tappat" har haft en stabil placering på Spotifys topp-tio-lista. Låten har även spelats på radion och Victor har framfört den i Nyhetsmorgon som sänds på TV4. Den handlar om ett tidigare destruktivt förhållande och beskriver känslan av att inte längre vara älskad på samma sätt som innan, då förhållandet börjar lida mot sitt slut. 

Under 2018 gästade han Musikhjälpen och ställde upp med en egen auktion där köparen vann en meet and greet. Han har dessutom varit förband till en rad stora artister såsom Molly Sandén, Hov1 och Tjuvjakt. 


Då han i januari 2019 blev utsedd av P3:s musikredaktörer till framtidens artist kan vi konstatera att han är en artist vi kommer att se mer av. 

Victor Leksell poserar i sneakers. Gabriella Bark

1