6 saker om Anna Bergendahl från Melodifestivalen 2019

Anna Bergendahl, Melodifestivalen, artist
Här ser vi Anna Bergendahl på scen. Foto vänster: Instagram/Anna Bergendahl. Foto höger: Stella Pictures. - Foto: Foto vänster: Instagram/Anna Bergendahl. Foto höger: Stella Pictures.
Dela på Pinterest
Hon är både artist och snart utbildad läkare. I år är Anna Bergendahl med i Melodifestivalen med låten "Ashes to Ashes". Här är allt du vill veta om henne!

Hur gammal är Anna Bergendahl?

Anna är idag 27 år gammal. Hon föddes i Hägersten i Stockholm den 11 december år 1991. 

Vilken plats hamnade Anna på i Idol 2008?

Anna var med i Idol 2008, året då bland annat Johan Palm, Alice Svensson och Robin Bengtsson också var med. Säsongens vinnare var Kevin Borg. Vi minns Annas audition till programmet med värme. Hon framförde då låten "Have a heart" som älskades av juryn. Under Idol-resans gång såg vi henne framträda med låtar som  "Mamma Mia", "Bleeding Love" och "Over the Rainbow". Anna hamnade på en femte plats i programmet.

Vem är Anna Bergendahls pojkvän Kristoffer?

Anna bröt tystnaden om kärleken nyligen i en intervju med Hänt. Där berättar hon att hon är på en bra plats i livet. Hon berättar också att hon och musikern Kristoffer Eriksson är ett par, som dessutom jobbar tillsammans. Genom Annas frånvaro i media det senaste året har relationen hållits hemlig. 

Är Anna Bergendahl också läkare?

Annas pappa är läkare och hon har valt att följa samma väg som honom genom att påbörja läkarstudier. Idag har Anna kommit halvvägs vilket gör att hon har cirka 2,5 år kvar. Hon är alltså inte läkare riktigt än. Detta kommer göra henne till både läkare och Mello-artist – vilken kombo!

När var Anna med i Melodifestivalen?

Anna var med i Melodifestivalen för över tio år sedan, år 2010 mer bestämt med låten "This is my life". Hon vann hela kalaset och representerade därav Sverige i Eurovision Song Contest i Oslo. Tyvärr gick det inte så bra för Anna i Oslo. Hon blev den första svenska representanten, som sedan kvalomgångarna infördes, inte gick vidare till finalen i kvalet. I år 2019, deltar Anna i Melodifestivalen med låten "Ashes to Ashes"

Vad heter Anna Bergendahl på Instagram?

Du kan följa Anna på Instagram där hennes namn är @annabergendahlofficial. Där får vi följa hennes vardag och hennes Mello-resa. På Instagram har Anna cirka 2000 följare. Redan imorgon kommer vi kunna se Anna Bergendahl i första deltävlingen. Vem får åka till Israel och representera Sverige? Enligt oddsen finns det redan en vinnare. Se vem som kommer vinna Melodifestivalen 2019 om oddsen stämmer i videon här nedanför.


Mer: 

Här hålls alla deltävlingar i Melodifestivalen 2019

Vlad Reiser stoppas av SVT dagen innan Melodifestivalen 2019