Vlad Reiser stoppas av SVT dagen innan Melodifestivalen 2019

Bild från scenen på Melodifestivalen.
Vlad Reiser stoppas av SVT inför melodifestivalen efter reklambild på Instagram. - Foto: Stella Pictures och Melodifestivalen 2019
Dela på Pinterest
Youtubern Vlad Reiser är en av deltagarna som står med på Melodifestivalens line up 2019. Under torsdagen la han upp ett inlägg på Instagram som stoppades av SVT.

Nu börjar nedräkningen inför Melodifestivalen 2019 på allvar. Bara dagar innan den första deltävlingen i Göteborg så stoppas Youtubern och tävlingsdeltagaren Vlad Reiser av SVT efter en bild på Instagram.

Melodifestivalen är en tävling med en hel del regler som tävlanden måste anpassa sig efter. Bland annat så får låten inte vara för lik andra låtar, den får inte spelas under tävlingen och artisterna som tävlar får inte göra reklamsamarbeten under tävlingen.

Youtubern Vlad Reiser debuterar i Melodifestivalen 2019, men under torsdagen delade han en bild på Instagram som fick SVT att se rött...

Vlad Reiser stoppas av SVT efter Instagrambilden. Bild: Stella Pictures

Inlägget innehöll nämligen reklam, och enligt Melodifestivalens regler får ju inte artisterna göra kommersiella samarbeten under tävlingens gång. Därför stoppades Vlad av SVT och bilden togs ner illa kvickt.

Mediepodden var först med att rapportera om nyheten och i en intervju med Melodifestivalens projektledare, Anette Helenius, säger hon att reklamen inte är okej.

Annette säger även att de kommer överväga åtgärder om reklamen inte togs bort.

Vlad själv har gått ut på sin Snapchat och skrivit att han gör allt i hans makt för att kunna fortsätta tävla.


Den första deltävlingen drar igång nu på lördag. Men enligt oddsen så finns det redan en vinnare. Se vem som kommer vinna 2019 om oddsen stämmer i videon nedanför.

Mer:

Yngst i Melodifestivalen 2019: här är allt du måste veta om Bishara Morad