Wilma Holmqvist – 7 saker om youtubern

Anton Hagman, Wilma Holmqvist, Youtube
Wilma Holmqvist är en av Sveriges största Youtubers. - Foto: Instagram/Wilma Holmqvist, Stella Pictures
Dela på Pinterest
Wilma Holmqvist är en Sveriges största Youtubers och är även tillsammans med Mello-aktuella Anton Hagman – här är allt du vill veta om henne!

Hur gammal är Wilma? 

Wilma Holmqvist föddes 1998 och är idag 20 år gammal. Hon firar sin födelsedag den 21 augusti. 

Var kommer Wilma ifrån och vart bor hon idag?

Wilma kommer från staden Trollhättan utanför Göteborg. Under tredje året på gymnasiet flyttade hon till Stockholm, hon tog dock fortfarande studenten i Trollhättan. I huvudstaden bor även hennes bror Emil som hon också har en annan gemensam Youtube-kanal med. 

När började Wilma med Youtube?

Wilma lanserade sin Youtube-kanal år 2012. Kanalen gick många år under namnet WilmasBeauty - namnet hon blev känd för. Kanalen handlade främst om smink till en början som blandades med lite mer personliga videos. 

Med tiden har kanalen blivit mer och mer personlig och sommaren 2018 berättade Wilma att hon ändrat kanalens namn till Wilma Holmqvist istället. Detta för att det är lättare att hitta henne så då hon också använder det namnet i andra sociala kanaler. 

Hur lång är Wilma?

Wilma berättar för Modette att hon är 161 cm lång. 

Tidslinje över relationen med Anton Hagman

Wilma och Anton Hagman träffades på ett event i september 2016 och började efter lite tid att dejta. 

De gick ut offentligt med sin relation några månader senare när Anton var med i Melodifestivalen 2017. De har varit väldigt öppna med sin relation då de synts mycket på Youtube tillsammans och även i andra sociala kanaler. De har bland annat haft serien "Pillow Talk" tillsammans på Wilmas kanal. 

Sommaren 2018 ryktades det att de två gjort slut vilket senare bekräftades av Wilma i en video på hennes egen kanal. I samma video berättar Wilma att hon och Anton försökte igen. 

I september 2018 lade Wilma upp en kärleksfull bild med Anton där hon skrev "Yeah w back on track". De är idag väldigt lyckliga med varandra. Läs mer om pojkvännen Anton här.

Har Wilma ett eget företag?

Ja, år 2016 lanserade Wilma och hennes bror Emil ett gemensamt märke vid namn Hickap. Det är ett företag som erbjuder veganska sminkborstar och cruelty free smink. Vid lanseringen släpptes även en klädkollektion. Kolla in Hickap här.

Vad heter Wilma på sina sociala kanaler?

Du kan följa Wilma på hennes Youtube-kanal vid namn "Wilma Holmqvist". På Youtube har Wilma idag cirka 330 000 prenumeranter som följer Wilma i hennes vardag. 

Men det är inte bara på Youtube-kanalen hon är aktiv. Du kan även följa Wilma på Instagram där hon heter "wilmaholmqvist". På Instagram har Wilma idag cirka 457 000 följare. 


Undrar du hur mycket Youtubers tjänar? Ta reda på vad Youtubern Therese Lindgren tar ut i lön varje månad i videon nedan!


Mer:

Youtubern Sabina Deciree: "Mina bästa tips för att lyckas är.."

Penny Schulman, 7, startar ny Youtubekanal: "Jag stödjer det fullt ut"