Penny Schulman, 7, startar ny Youtubekanal: "Jag stödjer det fullt ut"

- Foto: Foto: Instagram/Calle Schulman
Dela på Pinterest
Penny Schulman, 7, är tillbaka med en egen Youtubekanal där hon ger sina bästa sminktips och reagerar på Tik Tok. Vi har snackat med pappa, Calle, om hans åsikter kring hennes närvaro på Youtube.

Youtube är idag en stor del av barn och ungas liv. Vissa ser det som underhållning, en annan använder det som ett sätt att uttrycka sig på och en tredje har det som hela sin business.

En av dem som vistats mycket på Youtube är sjuåriga Penny Schulman, född 2011. Tidigare har de flesta av oss sett hennes roliga klipp på pappa, Calle Schulmans, Instagram och kanske har du hört hennes låt "Tjejer är bäst". Och ja, hon har även myntat uttrycket "Pojkar är skräp".

Penny har tidigare gjort succé med sina roliga klipp på Instagram. Bild: Instagram/Calle Schulman.

Sedan en tid tillbaka har det varit ganska tyst från hennes håll men nu är hon tillbaka med en helt ny Youtubekanal där det än så länge bjuds på reaction-videos, sminktips och en skymt av lillebrorsan Tom Allan.

Idag diskuteras det mycket om hur barn exponeras för och på internet. Men Pennys pappa stöttar henne fullt ut.

– Penny hänger väldigt mycket på Youtube och inspireras massor. Hennes absoluta favoriter är Therese Lindgren och Moa Murderess. Och det är ju det som är så fantastiskt - att alla numera kan starta en kanal och uttrycka sig. Jag stöder det fullt ut, säger pappa Calle Schulman till Modette.

Penny med pappa Calle och lillebror Tom Allan. Bild: Instagram/Calle Schulman.

I den första videon på hennes nya kanal visar hon upp sina sminktips och i den andra reagerar hon på videos från appen "Tik Tok" och det är Penny själv som kommer på innehållet till kanalen.

– Penny spånar på en massa idéer. Nästa film hon vill spela in ska tydligen handla om tre förslag på outfits att ha hemma, i skolan och på fest, säger Calle till Modette.

När Misslisibell startade sin Youtubekanal som tioåring och började göra sminktutorials blev hennes videoklipp både älskade och kritiserade. Men pappa Calle är inte orolig för att folk ska reagera på att Penny sminkar sig så ung.

Penny har många bollar i luften. Bild: Instagram/Calle Schulman.

– Jag tror faktiskt inte att så många reagerar på att hon sminkar sig. För henne är det ungefär samma sak som att rita på papper eller sjunga - ett av en massa andra sätt att uttrycka sig. Jag som pappa lägger ingen värdering alls i det så länge det handlar om att ha roligt och vara kreativ. Det uppmuntrar jag vilken form det än tar. 

Penny Schulmans nya Youtubekanal hittar du här!


En som lyckats på Youtube är Margaux Diets som flera gånger prisats för sin kanal och sina sociala medier. I en intervju med Modette ger hon sina bästa tips på hur man lyckas med sin youtubekanal. Se knepen du måste ha koll på i videon nedanför.

Mer:

Här är Margaux Dietz bästa tips för att lyckas på Youtube

Här är den bästa kameran för nybörjare på Youtube