4 frågor som avslöjar om du är för stressad på jobbet

Är du för stressad på jobbet? - Foto: Shutterstock/ eversummerphoto
Dela på Pinterest
Svara på karriärcoachen Amandas frågor och ta reda på om du är för stressad på jobbet.

Att identifiera tecken på stress i tid, innan det gått för långt, på en arbetsplats är jätteviktigt menar karriärcoachen Amanda Agustine. För att förhindra utbrändhet är det första steget i att lära sig upptäcka jobbrelaterad stress att uppmärksamma särskilda beteenden.

Med hjälp av Cosmpo kan du upptäcka om du frågar dig själv dessa fyra frågor.

1. När tog du senast en ordentlig lunchrast?

Äter du framför skrivbordet eller till och med glömmer bort att äta? Det är ett stort varningstecken på att din stress har gått för långt. Lunchrasten är ett utmärkt tillfälle för återhämtning så du kan varva ner och vara på alerten resten av dagen.

2. Sover du ostört?

Dödstrött på dagen men när du väl får vila huvudet på kudden så rusar tankarna iväg? Om du inte kan sova på kvällen trots att du känner dig trött under dagarna är det också ett stort varningstecken.

3. Hur känns dina söndagar?

Är du lugn och avslappnad eller stressad och orolig? Om din stress startar redan innan stressen faktiskt finns där så behöver du göra något åt det. Kortvarig stress, som om att springa efter bussen, är inte farlig. Men om du oroar dig och stressar långt innan och efter kan stressen istället bli långvarig – något som inte är bra.

4. Tänker du på ditt jobb konstant?

Om du kommer på dig själv med att tänka på jobbet, eller kanske till och med att smygjobba på lediga helger och kvällar så behöver du en förändring. Att lära sig koppla på och koppla bort sitt jobb är a och o när det kommer till stresshantering.


Känner du igen dig i dessa saker, och tror att du ligger i riskzonen för jobbrelaterad stress? Se sju knep som du kan ta till i din vardag för att minska stressen i videon nedanför.

Källa: Cosmpolitan UK

Mer:

Stressad på jobbet? 7 knep som kan minska stressen direkt