Checklistan som kommer göra 2020 till ett framgångsrikt år

Här är checklistan med saker du måste göra för att få ett framgångsrikt år 2020. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Vill du göra 2020 till ett framgångsrikt år där du tar ett kliv framåt i din personliga utveckling och kanske i karriären. Då borde du checka av det här!

1. Ta lärdom från målet du satte i början av året

Hur har det gått för de mål som du satte i början av året? Vissa mål kanske har fallit mellan stolarna helt. Se det som en lärdom istället för ett misslyckande. Vad kan du göra annorlunda för att komma på banan igen med dina mål resten av året? Skriv upp nya mål och analysera vad som inte funkade och hur du bör göra istället.

2. Lämna din comfort zone

Vi har alla några drömmar och mål som ligger och puttrar i bakhuvudet. Men det kanske känns lite läskigt att ta steget och ge dem en chans. Försök hitta nya sätt att bryta dig loss ur din komfort zon och sänk tröskeln mellan dig och nya saker.

Kanske kan du börja med att testa nya träningspass själv, gå och se en bio ensam eller gör sånt du normalt sett skulle avstått från då du inte känt dig helt bekväm i att göra det på egen hand.

3. Be om feedback

Vill du utvecklas på jobbet? Ta ett möte med din närmsta chef och be om feedback. Var även tydlig med dina mål och berätta var du vill röra dig emot. En chef kan hjälpa dig på rätt väg om hen vet åt vilket håll du vill.

4. Ta del av andras synpunkter

Det är väldigt lätt att stänga sina öron när man hör åsikter man inte håller med om, eller idéer som är motsatta ens egna. Men genom att lyssna på andras synpunkter som kanske är det motsatta till dina egna kan du lära dig en hel del.

5. Hitta en förebild och mentor

Hitta en person som du ser upp till, som du kan prata med och få stöd ifrån. Att följa en förebild på sociala medier kan vara bra, men att ha en direkt kontakt till en person som känner till dig, dina mål och dina förutsättningar är ännu mer värdefullt. Se om du kan hitta någon du känner dig trygg med att blotta dina styrkor, svagheter, drömmar men också rädslor inför.


Det finns några klassiska dåliga vanor som de flesta av oss bär på – som kan bromsa in vår utveckling. Se vilka dåliga vanor som kan hindra dig från att bli framgångsrik i videon nedanför.

Mer:

5 dåliga vanor som hindrar dig från att bli framgångsrik