IT-expertens varning: Ladda inte mobilen på flygplatsen

Ladda mobil, flygplats, resa
Laddar du mobilen i laddningsstationerna på flygplatsen? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du någon gång laddat mobilen på en laddningsstation på flygplatsen? Nu varnar IT-experten för riskerna.

Att ha lite batteri på mobilen är aldrig kul, speciellt inte om du befinner dig på en flygplats och snart ska resa iväg. Har du sett de stora mobilladdningsstationerna och tänkt: "Puh, jag som måste ladda"? Då borde du tänka om! 

Nu berättar Caleb Barlow, som är chef på IBM Security, till tidningen Forbes varför du aldrig ska använda de offentliga mobilladdarna på flygplatsen. 

– Att använda dem är som att hitta en tandborste vid vägkanten och stoppa den i munnen, säger Caleb Barlow, chef på IBM Security till Forbes. Du har ingen aning om var den har varit tidigare. 

Han fortsätter.

– Och kom ihåg att en usb-port kan skicka data!

Foto: Unsplash

Caleb Barlow menar nämligen att nätkriminella kan få tillgång till personuppgifter genom dessa laddningsstationer då mobilerna ofta har en USB-anslutning. Detta gäller även laddningsuttag på andra platser, men han påpekar att flygplatsområden är extra utsatta. Istället menar han att man ska ta med sin egen laddare eller använda traditionella vägguttag.

Källa: Forbes

Ska du ha en utbytestermin i höst eller har du fått jobb i ett annat land? Här är det viktigaste att tänka på när du flyttar utomlands för första gången.

Mer:

Därför blir du torr i halsen och ansiktet när du flyger