Älskar du julen? Då borde du söka vinterns drömmigaste jobb

Jul, Jultomte, Julnisse
Nu kan du söka julens drömmigaste - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Älskar du jul? Då ska du söka till julens absolut drömmigaste jobb – nämligen som Jultomtens nisse i finska Lappland.

Det var nyss sommar, men faktum är att det endast är 14 måndagar kvar till jul – den vintriga högtiden när vi allra helst äter godis, ser på Kalle Anka och umgås med någon vi tycker om. 

En person som sedan långt tillbaka har varit en ikon kring juletider är Jultomten. Men vad är Jultomten utan sina tomtenissar? Väldigt stressad. 

Nu kan du ha möjlighet att få vinterns drömmigaste jobb – nämligen som Jultomtens medhjälpare. 

Jultomten behöver nissar

Det är semesteranläggningen Santa Claus Secret Forest, som ligger strax utanför Rovaniemi i finska Lappland, som nu söker tomtenissar som ska hjälpa Jultomten i Santa Park Arctic World.

– Jobbet som tomtenisse är ett jobb som vilket som helst, men med en speciell twist. Det är inte så många som får chansen att jobba med jultomten, säger Ilkka Länkinen, vd för parken.

Jobba på Santa Park Arctic World 

Man söker efter roliga personer som brinner för service och har goda kunskaper i engelska, helst också något annat språk. Ett plus är också om du har erfarenhet av att skådespela, kan spela något instrument, dansa eller sjunga. Om inte kommer alla nyanställda få lära sig i början av säsongen. 

Låter det här som något för dig eller någon du känner? Passa på att söka till julens drömmigaste jobb

Det bästa av allt vore om vi alla la bort våra mobiler på julafton och tog en paus från den och sociala medier. Men om inte så är du något du måste veta om sociala medier på julafton. I videon nedan ser du 7 saker du inte får göra på sociala medier under julafton.

Mer:

Här är de officiella reglerna till julklappsleken

Jul