Plugga i höst? Här är allt du måste göra innan du börjar studera

Plugga, studera, kalender
Ska du börja plugga till hösten? Här är några saker du måste göra. - Foto: Stella Pictures & Unsplash
Dela på Pinterest
Ska du börja plugga på universitetet i höst? Då finns det några saker du behöver förbereda dig på under sommaren.

1. Njut av ledigheten

Att plugga betyder ibland sovmorgon, lediga dagar och fest mitt i veckan – men också tentastress deluxe. Se till att vila upp dig i sommar och njut av ledigheten, för när studentlivet börjar sen så kommer du inse att du aldrig är helt ledig, på riktigt.

2. Lägg upp en studieplan

Gör en rolig grej av det! Så fort du får ditt schema så borde du lägga upp en plan. Studentlivet erbjuder massor med härligheter, men tyvärr ganska lite struktur. Hur ofta får du festa? Hur ofta ska du gå till biblioteket och plugga, hur många timmar om dagen ska du läsa? Fixa din egna pluggstruktur!

Bildkälla: Unsplash

3. Kolla upp din nya skola

Ska du börja på en helt ny skola i höst? Kolla upp den ordentligt. Vad finns det för föreningar? Nationer? Studentpubar? Förmåner? 

4. Leta efter nya klasskompisar

Innan kursstart är det flera som skriver i facebookgrupper och efterlyser klasskompisar. Försök hitta någon som ska börja samma klass som dig. Tänk vad skönt att ha någon att gå in i skolan med första dagen.

Bildkälla: Unsplash

5. Beställ kurslitteratur

Ligg steget före och beställ kurslitteratur direkt när du fått din kursinformation. Du kommer tacka dig själv när du sitter där första skoldagen.

6. Lär dig alla studentord

Kursare, PM, seminarium, akademisk kvart och tusen andra ord som du kommer stöta på. Känner du någon som pluggat tidigare? Be om en liten lektion i studentspråk! 

7. Köp skrivblock och almanacka 

Att plugga blir lite roligare om du har fina skrivblock och ett drömmigt skrivbord.

8. Förbered dig

Studentlivet bjuder på mycket stress och tentaångest, men också massa fest, skratt och minnen för livet. Förbered dig på den bästa tiden i livet och ge gärnet! 

Mer:

7 frågor du måste ställa dig själv om du vill bli framgångsrik

Gilla Modette på Facebook!