5 tips för att tjäna pengar på Instagram

Så tjänar du pengar på Instagram
Så tjänar du pengar på Instagram - Foto: Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vill du tjäna pengar på Instagram men vet inte hur? Vi har listat våra 5 bästa tips för att börja få betalt för dina inlägg.

Drömmer du om att börja jobba som Influencer och arbeta med stora företag men du vet varken hur eller var du ska börja någonstans? Vi listar våra 5 bästa tips för att du ska lyckas ta din hobby till en helt ny nivå! 

1. Skriv din email i beskrivningen

Det första du kan göra är att skriva in din email-adress i din beskrivning på Instagram. Varför? Detta gör att det blir enklare för företag att ta kontakt med dig. 

2. Skicka ut dina uppgifter till PR-byråer

För att börja få betalt för dina inlägg på Instagram är det dags att ta kontakt med olika PR-byråer. Berätta om dig själv, visa din statistik, vilka områden som intresserar dig och vilka sorts kunder du vill fokusera på – till exempel mat, mode, träning som du kan tänkas samarbeta med. Det är viktigt att alltid ha en bra dialog med dina PR-byråer eftersom de verkar som stöd, ger dig vägledning och ger tips för hur du kan utveckla din plattform. 

3. Leta efter samarbeten 

Något som är viktigt att komma ihåg är att ta sakerna i egna händer. Du kan inte förvänta dig att någon alltid kommer höra av sig till dig. Rannsaka din Instagram-profil – vad kan du förbättra? Vad är bra? Vad är din inriktning? Vad består dina bilder av – träning, mode, mat? Kontakta de företag som finns på de produkterna du vanligtvis fotar. 

4. Stå på dig

När du väl kontaktat ett företag och ska göra ett samarbete med dem. Stå på dig och kräv att få betalt. En del företag skickar iväg sina produkter som du ska marknadsföra som betalning. På så sätt får de gratis exponering. Därför var redan i ett tidigt skede tydlig med att du vill ha betalt och framförallt stå på dig!

5. Få betalt på rätt sätt

Se upp med att få betalt svart, detta eftersom det inte gynnar dig i längden. Har du möjlighet att starta ett AB eller enskild firma? Då är det ett bra alternativ du bör sträva efter! Detta eftersom företagen kan skicka fakturor och skatta dina inbetalningar korrekt. 

Läs mer: 

LinkedIn – 6 enkla tips för att göra din profil bättre

Så blir du mer uppskattad på jobbet – av chef och kollegor