Så blir du mer uppskattad på jobbet – av chef och kollegor

Tips på saker du kan göra för att bli uppskattad på jobbet av både kollegor och din chef. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att bli omtyckt på jobbet kan ha sina fördelar. Vi har knepen som kommer göra dig poppis på arbetsplatsen – utan att fjäska!

1. Bjud på fika

Om du kan ställa ut en korg med hembakta bullar i köket eller kanske en ask med choklad kommer du snart bli allas stora favorit. Vi menar, vem älskar inte en kollega som bjuder på fika? Glöm dock inte tänka på att det är en rådande pandemi och agera därefter.

2. Peppa dina kollegor

Gör din en kollega ett grymt jobb? Låt dem få veta det. Hylla och beröm så mycket du kan. Det sprider bra stämning på jobbet och din chef kommer lägga märke till att du uppmuntrar resten av arbetslaget att göra ett bra jobb.

3. Var delaktig

Prata högt när ni har möten, försök komma i kontakt med de andra avdelningarna och visa att du finns genom att dyka upp på aw:n, käka mat i lunchrummet och delta i aktiviteter.

4. Dela med dig av din kunskap

Är du en jäkel på datasystemet ni jobbar i? Eller vet du allt om hur städmaskinen på jobbet funkar? Genom att lära dina kollegor vad du kan så utökar du kompetensen i arbetslaget och dessutom så visar du att du är kunnig och hjälpsam.

5. Var dig själv

Att gå runt som en robot för att vara den perfekta kollegan kommer inte hålla. Dessutom så kommer det antagligen bli jobbigt att bära på en fasad åtta timmar per dag. Var dig själv så ska du se att du kommer gå hem galant hos alla på jobbet!

Foto: Unpslash

Mer:

5 ekonomiska mål som alla tjejer i 20-års åldern borde ha

7 saker du måste ge upp för att lyckas bli mer framgångsrik