Upplev Uppsala: De bästa badplatserna för en solig dag

Badplatser Uppsala
Här hittar du tips på badplatser i Uppsala! - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Svalka dig i sommarvärmen vid Uppsalas bästa badplatser! Från stadens rika historia till vackra landskap, vi listar de mest populära badplatserna i och runt staden.

Uppsala, med sin rika historia och vackra landskap, erbjuder också flera attraktiva badplatser för den som önskar svalka sig under sommaren. Nedan listar vi några av de mest populära badplatserna i och runt Uppsala.

Badplatser Uppsala: Insjöar

1. Ulva Kvarn

Beläget vid Fyrisån, strax norr om Uppsala, erbjuder Ulvabadet en trevlig badplats i en naturskön miljö. Med en liten sandstrand och en stor gräsplätt, är det en perfekt plats att tillbringa en sommardag.

2. Fjällnora Friluftsområde

Fjällnora Friluftsområde ligger öster om Uppsala och erbjuder en vacker badplats vid en insjö. Här kan du bada, sola, hyra kanot eller spela beachvolley.

3. Ramsjön

Ramsjön, beläget söder om Uppsala, erbjuder en fin sandstrand och bra badmöjligheter i en vacker skogsmiljö.

Badplatser Uppsala: Utomhusbad

4. Sunnerstabadet

Sunnerstabadet är en trevlig plats för ett dopp och ligger vid Sunnerstabacken, söder om Uppsala. Här finns en sandstrand och en stor gräsplätt för solbad.

5. Lyssnaängsbadet

Lyssnaängsbadet är en vacker badplats belägen vid Lårstaviken, cirka 7 km sydost om Uppsala. Här finns en stor gräsplätt för solbad och en brygga för dem som föredrar att dyka i vattnet.

Badplatser Uppsala: Sjöbad

6. Storvad

Storvad är en fin badplats vid Mälaren, cirka 10 km väster om Uppsala. Här finns både sandstrand och klippor, vilket gör det till en perfekt plats för alla typer av badare.

7. Hammarskogsbadet

Hammarskogsbadet ligger vid Trehörningen, strax väster om Uppsala. Här kan du njuta av en lugn badplats omgiven av en vacker skog.