Kusliga cocktails till spöklika beats: Så lyckas du med halloweenfesten

Halloween.
Tips till Halloweenfest. - Foto: Pexels.com
Dela på Pinterest
Planerar du årets Halloweenfest? Vi har samlat de bästa tipsen på läskigt god mat, skrämmande drinkar och kuslig musik som garanterat får dina gäster i rätt stämning.

Halloween är på ingång, och det betyder bara en sak: dags att planera årets fetaste fest! Vill du imponera på dina kompisar och skapa en kväll de sent kommer glömma? Oroa dig inte, vi har samlat alla de bästa tipsen för att fixa en episk Halloweenfest. Från läskigt god mat till grymma drinkar och passande musik – vi täcker allt!

1. Mat till Halloweenfesten – skrämmande gott!

Ingen fest är komplett utan snacks och käk, eller hur? Och när det kommer till Halloween är det perfekt att göra maten lika spännande som kvällen själv! Här är några idéer på enkel men effektfull mat som får dina gäster att både skratta och bli lite äcklade, på ett bra sätt. 

  • Pumpasoppa: Om du vill bjuda på något mer matigt är en varm pumpasoppa ett enkelt och gott val. Du kan till och med servera den ur en urgröpt pumpa för maximal Halloween-effekt.
  • Spindelkladdkaka: Gör en vanlig kladdkaka och dekorera med lakrits som spindelben och små godisögon. Perfekt för den som älskar något sött och läskigt!
  • Mumiepizzor: Ta små pizzor, toppa dem med oststrimlor och oliver så att de ser ut som mumier. Lätt att fixa och så gott!


  • Blodig popcorn: Popcorn är alltid ett måste, men färga dem röda med lite röd karamellfärg eller servera med ketchup för en blodig touch.

  • Avhuggna fingrar: Tänk små korvar inbakade i smördeg, med lite ketchup i ändarna så de ser ut som blodiga fingrar. Lätt att göra och garanterat att dina gäster kommer älska det!


Naglarna gör du av gul lök eller kan du använda en röd paprika för röda naglar. 

MISSA INTE: Lek sanning eller konka på festen!

2. Halloween-drinkar – Läskande och läskiga

Vi vet alla att dryck är en stor del av festen, och till Halloween är det dags att bli lite extra kreativ. Här är några Halloween-inspirerade drinkar som både smakar grymt och ser coola ut.

  • Blodig Margarita: En klassisk margarita, men med lite extra hallonsirap eller grenadin för en blodröd effekt. Garnera glaset med rött socker för att få till en riktigt "vampyrig" touch.


  • Zombie Punch: Blanda en färgglad fruktpunsch och släng i några skalade vindruvor som ser ut som små ögon. Lägg till lite grön karamellfärg och servera ur en stor skål – det blir garanterat en snackis!

  • Draculas drink: En röd drink, till exempel en jordgubbsmojito eller en vodka-cranberry, som du dekorerar med plasttänder på glaset. Snyggt och väldigt Halloween.

  • Halloween Margarita - Hur passande välkomstdrink? Denna fina drink kombinerar tequila med aperol och Likör med vaniljsmak.

Glöm inte att ha några alkoholfria alternativ också, så att alla kan njuta av kvällen. Du kan göra de alkoholfria dryckerna lika festliga med samma läskiga dekorationer!

MISSA INTE: Läs vad som ska hända på Halloween i månadens horoskop!

3. Halloween-musik – sätt den perfekta stämningen

Ingen fest utan musik, och på Halloween är det viktigt att ha en spellista som får alla att känna den där krypande känslan längs ryggraden (men också vilja dansa!). Här är några idéer på låtar som sätter rätt ton.

  • Klassiker: Michael Jacksons "Thriller" är självklart ett måste, likaså "Monster Mash". Dessa låtar är Halloween-guld och kommer få alla i rätt stämning direkt.
  • Skräckfilms-soundtracks: Blanda in några låtar från klassiska skräckfilmer, typ "Halloween"-temat eller musik från "The Exorcist". Det ger en kuslig känsla i början av kvällen innan festen drar igång på riktigt.
  • Nyare creepy pop: Kör några moderna låtar med en mörk och mystisk vibe, som något av Billie Eilish eller Halsey. De har båda låtar som funkar perfekt för en Halloweenfest och gör att det känns coolt och lite läskigt samtidigt.
  • Spökljud i bakgrunden: Innan festen kickar igång kan du spela lite spökljud, rasslande kedjor och kusliga skrik i bakgrunden – det kommer garanterat ge dina gäster kalla kårar när de kliver in!


stats