Så fixar du Berlinresan - nästan gratis

- Foto: Foto: modette.se/skins
Dela på Pinterest
I samband med Modettes resa till Berlin passade vi på att skrapa ihop en liten reseguide. Här kommer första delen!

Resa: Att resa till Berlin behöver inte kosta särskilt mycket. Ryanair är både billigt och smidigt, så länge du känner till deras penga-fällor. Res med bara ett handbagage (max 10 kg), och var noga med att checka in och skriva ut ditt boardingkort i förväg, så slipper du krångel och extra avgifter.

Boende:
Det finns massor av Hostels. Vissa är riktigt rangliga och vissa är superfräscha. Att bo på Hostel brukar kosta ca 100-300 kr per natt och person. Är ni flera som åker går det oftast att få det ännu billigare. Vi bodde på Generator Hostel i Friedrichshain och betalade ca 400 kr per person sammanlagt för fyra nätter.

Område: När man åker till Berlin vill man ju givetvis se det ”riktiga” Berlin hellre än turist-Berlin. Vårat favoritområde är tveklöst Kreutzberg som ligger i sydöstra Berlin. Här trängs mysiga restauranger med supersköna klubbar och barer. Kreutzberg är också en av Berlins mest prisvänliga stadsdelar.

Priser:
Så länge du hittar rätt områden kommer du undan billigt med det mesta. Ölen är billig och drinkar likaså. Att äta på Restaurang är också billigare än i Sverige, särskilt i de små mysigare stadsdelarna. Ett till plus är de låga taxipriserna, vilket förenklar nattlivet om du vill besöka olika delar av staden. Dessutom har Berlin ett av världens mest utbyggda kollektivtrafiksystem och du kan enkelt ta dig med pendeltåg, tunnelbana, spårvagn eller buss runt hela staden.

Kostnad för resa med Ryanair och boende på Hostel fyra nätter: ca 600 kr per person.

Håll utkik efter nästa guide där vi tipsar om lite mer specifika ställen i Berlin värda att besöka!