9 saker vi önskar att vi kunde smsa våra tonårs-jag

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash - Foto: Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
"Det där brustna hjärtat kommer att läka". Här är meningarna vi i efterhand hade textat till oss själva som tonåringar.

1." Snälla, våga vara dig själv"

När du levt ett tag inser du hur onödigt det är att försöka imponera på andra genom att låtsas vara någon annan. Det räcker gott och väl – och så mycket mer, med att bara vara dig själv. Det charmigaste som finns är ditt äkta skratt och leende. 

Läs också: 25 saker alla borde göra in man fyller 25 

2. "Du behöver inte umgås med människor som inte behandlar dig bra"

Nu i efterhand vet du att du inte behöver vara bästa vän med alla. För de personerna som står dig nära i dag är garanterat de som du älskar att umgås med, som ger dig energi och bryr sig om ditt välmående. Och varför vänta flera år för att känna äkta vänskap? Om personer behandlar dig dåligt. Umgås inte med dem. 

3. "Sluta oroa dig – allting löser sig"

Alla brustna tonårshjärtan läker. Olyckliga kärlekar, vänner och partners kommer och går. Och snart gråter du över någon annan. Allt händer för att det ska hända. Och alla jobbiga situationer som du går igenom gör att du växer som människa. 

Läs också: 9 saker du borde tacka ditt tjejgäng för 

4. "Njut av att vara ung, allt har sin tid" 

Sitt inte och räkna dagarna till din 18-årsdag. Det kommer komma en tid då du önskar att tiden kunde stå helt still i stället. Ta vara på varje ålder, fas och stadie. Du upplever bara tonåren en gång i livet.

5. "Ut och testa"

Att leta efter sig själv, hitta sin identitet och upptäcka olika saker är en stor del av tonåren. Vi säger därför testa – testa – testa. Du vill inte sitta om några år och klaga över sakerna du aldrig gjorde. Och tack vare de här erfarenheterna kommer du snabbare få reda på vad du vill göra och vem du vill vara när du blir äldre. 

Läs också: Så fotar du som en bloggare 

6. "Var snäll mot din familj"

Ta hand om dina mor- och farföräldrar, uppskatta dina föräldrar och älska dina syskon. De är de som kommer att stötta dig hela livet. Och genom att visa dem respekt kommer ni att stärka era band. 

7. "Stå upp för dig själv"

Den viktigaste relationen i livet är den du har till dig själv. Stå upp för dina egna värderingar, intressen och sätt. Ingen är bättre än du. 

Läs också: 11 saker vi tror du glömt tacka din mamma för 

8. "Se alla händelser med lite perspektiv"

Även om det kändes som om världen skulle gå under den där dagen innan provet, när ditt ex träffade en ny eller när du var utanför i tjejgänget – så gjorde den inte det. Och ärligt talat, var händelsen egentligen så farlig? Med lite perspektiv på saker får man distans och inser vad som faktiskt är viktigt i livet.

9. "Lyssna på de äldre – de har faktiskt levt längre"

I efterhand, när du förstår varför din mamma sa och agerade som hon gjorde. Så kan du kanske få lite dåligt samvete över vissa utbrott. Tänk på att äldre personer faktiskt har mer erfarenhet. Lyssna, så kan du nog lära dig en hel del.