3 nyttiga efterrätter du måste testa

Rawfood, hälsosamt, efterrätter
Dessa nyttiga recepten måste du prova! - Foto: Tasty Health
Dela på Pinterest
Vill du ha någonting hälsosamt men ändå grymt gott till helgfikat? Här har du de bästa tipsen!

1. Kladdig chokladkaka

Du behöver:

1, 25 dl vassleproteinpulver i chokladsmak
3 msk kakao
2 msk stevia sötströ
1/2 dl havregryn
2 msk kokosolja
1 ägg
1/2 dl osötad mandelmjölk (eller kokosmjölk)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare tills du får en slät tjock smet. Häll smeten i två smorda formar och grädda i ugnen i ca 4-8 minuter.
3. När de är klara, ta ut dem från ugnen och vänd dem upp och ner på en tallrik. Ät dem varma med lite grädde eller bär.

2. Vaniljcrepes med nötchokladfyllning och färska jordgubbar

Du behöver:

1 dl havregryn
1 msk stevia sötströ
1/2 tsk bakpulver
2 msk osötat äppelmos
2 äggvitor (eller 0,6 dl flytande äggvita)
1/2 dl osötad mandelmjölk
1 tsk vaniljarom

Fyllning:
150 g lättkvarg i nötchokladsmak
75 g jordgubbar

Gör så här:
1. Blanda ihop ingredienserna i en skål med en stavmixer tills det blir en slät smet. Stek i stekpanna, en crêpes i taget i ca 30 sekunder per sida.
2. Bred ut lite nötchokladkvarg i mitten av varje crêpe och lägg på lite hackade jordgubbar, rulla ihop och njut.

3. Kanelbulle cheesecake

Du behöver:

Botten:
2,5 dl mandelmjöl
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk honung
1 msk kokosolja

Fyllning:
500 g lättkvarg
200 g 3% Philadelphiaost
1 dl whey complete vanilj
1,5 dl flytande äggvita
1 msk stevia sötströ
1 Cinnamon roll Questbar

Kanelswirl:
2,5 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agave)

1,5 tsk kanel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser till botten i en matberedare och mixa i ca 1 minut. Tryck ner blandningen i botten av en form med löstagbara kanter, ca 21 cm diameter.
3. Mixa ihop alla ingredienser, utom Questbaren, med en stavmixer eller i en matberedare. Hacka Questbaren i små bitar och blanda ner dem i smeten. Häll smeten över botten.
4. Blanda pannkakssirap med kanel och ringla den över smeten i en cirkel. Dra en kniv genom smeten för at skapa ett mönster.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten, den kommer stelna i kylen, gräddar du för länge bli cheesecaken torr. Ta ut kakan och låt svalna i 10-15 minuter. Ställ sedan in i kylen i ett par timmar, gärna över natten.


Bilder: Tasty Health


Mer på Modette: 5 effektiva träningsformer du kan göra ute i vår.


Glöm inte gilla Modette på Facebook!

stats