9 beslut som kommer förändra ditt liv

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash - Foto: Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är det dags att göra en positiv förändring? Då måste du skriva upp det här.

1. Gör actions och lev efter dem

Och vad är actions? Jo, det är konkreta saker, stora som små, som du vill göra under en viss tidsperiod. Du skriver ner dem och lever efter dem. Visst låter det enkelt? Ett exempel är en årsplan, där du listar upp vad du vill uträtta under den här perioden. Sen har du punkterna som checklista. Sök jobbet, gör resan och våga flytta till den nya staden.

2. Börja träna

Ett beslut som kommer ändra ditt liv helt och hållet är att börja träna. Inte för att bli smalare utan för att må så mycket bättre. Genom träning kommer energi, lycka och en ny livsstil. Alla borde ge träning en ärlig chans.

3. Välj dina vänner

Alla kommer till en period i livet då det är dags att respektera sig själv och ändra ohälsosamma relationer. Att umgås med människor som gör dig bra är det viktigaste för att nå äkta lycka. Så tänk, "Vilka människor får mig att må bra och vilka tar bara min energi?". Så ser du till att hänga med dem som ger dig glädje.

4. Börja spara pengar

Vad vill du vara om tio år? Vill du ha familj, bo i New york eller göra en jorden-runt-resa? Även om det känns långt borta nu, ställ dig den här frågan. För när dagen kommer och du vill iväg kommer du vara så glad att du faktiskt sparade de där hundralappar i månaden. Det behöver inte vara stora mängder utan bara en symbolisk summa som i längden blir en hel del.

5. Jobba med dig själv

Det kan vara allt från att göra saker som du själv mår bra av till att gå och prata med någon professionell om ditt mående. Alla måste jobba mer med sig själva och sin självkänsla. Att ta det här beslutet är inte lätt men när du väl gjort det kommer det förändra ditt liv och sättet du ser på dig själv totalt.

6. Gör något galet en gång i veckan

Ha en stående dag i veckan då du gör något du aldrig gjort innan. Det kan vara allt från en aktivitet till att hjälpa en främling på gatan. Oavsett vad så är det de här spontana stunderna som du kommer minnas när du blir äldre.

7. Boka resan

Att ha något att se fram emot och att sedan faktiskt komma iväg och se nya platser är det bästa lyckopillret som finns. Så sluta gå och vela, ta ett besult och bara boka. Du är värd att leva ditt liv till fullo.

8. Gör samtalet

Även om det tar emot så är beslutet att ringa det där jobbiga samtalet som vi alla har liggandes det bästa du kan göra. Tänk inte på det – bara gör det.

9. Säg vad du känner

Det är dags att säga sanningen. Allt du håller inom dig kan inte vara där för alltid. Älskar du någon som inte vet om det, mår du dåligt av något som inte ens dina nära har en aning om? Berätta det och gör det nu! Vad har du att förlora? Bara ditt eget mående.