5 saker att säga till personen du verkligen saknar

- Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Alla personer har någon att sakna. Som man av någon anledning inte kan träffa varje dag. Det här är orden du inte får glömma att förmedla.

1. "Jag saknar dig"

Saknar du någon? Du kanske har ett distansförhållande, en vän som bor i ett annat land eller en förälder som är alldeles för långt bort. Glöm inte att berätta för personen att du saknar hen. Att erkänna hur mycket man längtar efter någon gör det enklare att lära sig hantera känslan.

Läs också: 15 saker alla borde göra efter studenten

2. "Jag älskar dig"

Orden som är så svåra för många att säga. Men när du är ifrån någon under en längre period så inser du oftast hur mycket hen betyder för dig. Lär dig att uttrycka dig med ord och berätta för dem du inte har chansen att träffa varje dag hur du verkligen känner.

3. "Jag tänker på dig"

Att älska på distans är svårt men det är en del av livet. Du måste leva ditt liv efter dig själv och ingen annan. Berätta för dem du är ifrån att de alltid är med dig, att du tänker på dem, att de är det bästa du vet. Berätta om sakerna du får vara med om på platsen du valt att spendera din tid på. Då känns det som om de är närmare dig än vad de egentligen är.

Läs också: 9 bevis på att din mamma är din äkta bff

4. "Jag hoppas du mår bra"

Att visa att du bryr dig genom att ringa och fråga hur personen du saknar mest mår är det finaste du kan göra. Det är så viktigt att göra det där samtalet, som oftast bara tar någon minut, för att kolla så att allt faktiskt är okej.

5. "Jag lovar att ta hand om mig själv"

Personerna som håller dig nära vill bara veta att du är okej. Det är det enda som spelar någon roll. Skicka ett sms, skriv ett mejl eller gör ett samtal och meddela att du mår bra. Det betyder mer än vad du tror.