7 tecken på att du är i ett bra VS dåligt förhållande

Big och Carrie i Sex And The City och två tjejkompisar.
Är du i ett sunt förhållande? Eller är du i ett destruktivt? - Foto: Bildkälla: Sex & The City/Pretty little liars
Dela på Pinterest
Är du och din partner bra för varandra? Här har ni punkterna att stämma av.

1. Uppskattning
Bra: Båda ger och tar i ert förhållande. Ni synkar, förstår och matchar varandra. Ingen är mer bossig eller bestämmande än den andra. Och när det kommer till komplimanger har ingen av er svårt att berätta för varandra hur glada ni är för att vara tillsammans. Och om du är deppig stöttar din partner dig – då hen vet att du skulle göra detsamma.

Dåligt: Ni tar varandra för givet och glömmer bort att påminna varandra om varför ni är tillsammans och vad som är unikt med just ert förhållande. Ni glömmer därför även att ställa upp och stötta varandra genom beslut och dåliga dagar.

Bildkälla: Filmscen

Läs också: 3 steg som ger dig finare mage på direkten

2. Tillit
Bra: Du och din partner litar på varandra. Och när någon av er ska ut med sina vänner så tycker du bara att det är kul. Och tar istället, för att sitta hemma och vänta, tillfället i akt att själv hitta på något med dina polare. 

Dåligt: Ni gör allt tillsammans då ni inte vill släppa varandra med blicken, på grund av avundsjuka. Och när din älskling ska ut på krogen för att fira en bästa vän, så ser du till att alltid hänga med för att ha "koll". Och om du inte är välkommen, spanar du Instagram, Facebook och Twitter för att följa uppdateringarna från kvällen hemifrån samtidigt som du skickar "Kommer du hem snart?-sms".

3. Kommunikation
Bra: Att kommunicera har alltid varit er grej. Finns det någonting som ligger i luften så pratar ni om det. Din partner är nämligen den enda som du verkligen vill dela allting med. Allt från vad du ätit, till hur du mår. Och ni frågar varandra frågor för att ni verkligen är intresserade av att höra svaret.

Dåligt: Om du tänker efter så pratar ni aldrig om mående med varandra. Du vet knappt något om hur din partner känner. Det är även alltid bara du som ställer frågor och har därför mängder av saker du vill berätta – men som du aldrig får chansen att prata om.

Läs också: 9 saker bara personer i distansförhållande förstår

4. Sex
Bra: Ni har alltid kul när ni har sex! Ni har även bra kommunikation, båda ger och tar och ni vågar testa nya saker, platser och ställningar. Och om du är trött eller inte orkar så accepterar din partner det.

Dåligt: Ert sexliv går som på rutin. Det är alltid på kvällen innan ni ska sova och har blivit något som ska "överstökas". Vad hände med gnistan ni hade när ni först träfffades, den som gjorde att ni inte kunde slita blicken ifrån varandra?

5. Bråk
Bra: När ni väl blir oense om något så pratar ni om det direkt. Ingen går och småtjurar utan ni rensar luften så fort ni känner att det behövs.

Dåligt: Ni bråkar hela tiden. Och det är oftast om onödiga småsaker som egentligen är helt orelevanta. Du minns heller inte senaste ni hade en helg helt fri från irritation och höjda röster. Glöm inte att positiva stunder måste ta över de negativa, annars ska ni inte vara tillsammans.

Bildkälla: Sex & The City

6. Egna liv
Bra: Du och din partner har ett gemensamt umgänge men tycker också att det är extremt viktigt att båda två har ett eget liv med egna vänner, drömmar och ambitioner.

Dåligt: Ni gör allt tillsammans och du styr dina val, planer och aktiviteter efter vad din partner ska göra. När var senast du gjorde något bara för dig själv?

7. Saker ni gör tillsammans
Bra: Ert förhållande är roligt! Ni har sjukt kul ihop och har inga problem att gå ut, umgås med polare och hitta på aktiviteter tillsammans. Ni reser, går på dejter och ser till att få ut allt ni bara kan av era dagar tillsammans.

Dåligt: När ni har lediga dagar ihop så ligger ni mest i er lägenhet och kollar på en film. Inte för att det är speciellt kul mer för att ni inte vet vad ni annars ska hitta på.

Bildkälla: Pretty little liars

Är du osäker på om killen du dejtar har äkta känslor för dig eller bara vill ha sex? Då borde du kolla in videon nedan.

Läs också: 

9 saker tjejer egentligen gör när de säger att bussen är sen

7 tecken på att han inte är intresserad