Så kan pengar förstöra er relation – om en är mycket rikare än den andra

Unsplash - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Här är några bevis på att det faktiskt kan ha stor betydelse om den ena har mer pengar än den andra i en kärleksrelation.

Ni har svårt att förstå varandra

Om en av er är uppvuxen i en rik familj och den andra inte, kan det leda till att ni idag, på grund av er bakgrund, ser saker på helt skilda sätt. Eftersom det då kan vara väldigt svårt att förstå hur den andra tänker i olika situationer, är det lätt att det ofta blir bråk.

Ni har olika mål i livet

Era olika bakgrunder har förmodligen också gett er olika mål att sträva mot. Både i livet och i karriären. Det kan göra att ni kommer vilja gå åt två helt olika håll. Det är klart att det går att leva ihop ändå, det kanske till och med blir en perfect match, men risken finns också att ni vill leva så pass olika liv att ni helt enkelt inte passar ihop.

Läs även 7 tecken på att han bara vill ha sex med dig

Ni har inte råd att göra samma saker

Medan den ena personen vill åka på dyra resor och äta lyxiga middagar, har den andra kanske inte råd. Det kan låta som en liten grej, men det kan faktiskt bli jobbigt. Den ena personen vill ju inte offra sina drömmar bara för att ens partner inte kan vara med, men man vill samtidigt acceptera varandras prioriteringar. Det blir lätt en krock.

Ni har olika syn på pengar

Det är svårt att släppa det synsätt på pengar som man är uppvuxen med. Det är ju er verklighet. Och medan en persons verklighet är att köpa saker eller göra saker för att man vill, kan den andres verklighet handla om att bara köpa det som är nödvändigt. Ni kommer ha olika syn på pengars betydelse, vilket kan skapa bråk.

Läs även Tjejer avslöjar: Lögner vi har dragit när vi vill dumpa killen

Det kan vara svårt att planera en framtid

Ju mer seriöst ert förhållande blir, desto större summor kommer ni behöva föra diskussion om. En person kanske vill köpa en lägenhet som den andra inte har råd med. Bröllop, barn, resor, hund eller kanske inredning är saker där ni förmodligen kommer ha olika prioriteringar. Och framtidsplaner är ju ganska viktigt i en relation, eller hur!?

Men, tänk på att om du ser det som ett problem, kommer det vara ett problem. Om du ser det som en utmaning ni kommer behöva kämpa med, kommer det vara just det. Äkta kärlek övervinner ju allt, eller hur?

Läs även 11 bevis på att du är i ett förhållande med äkta kärlek


Läs även 7 tecken på att din killkompis egentligen är kär i dig

Läs även 10 ställen alla måste testa att ha sex på

Gilla Modette på Facebook!