Därför tänker du fortfarande på ditt ex – trots att du har kommit över hen

Dela på Pinterest
Händer det att du ibland drömmer dig tillbaka till ditt ex, trots att du vet att det inte fungerade? Det är inte så konstigt.

Hen är en del av ditt liv

Ditt ex är en del av ditt liv och det är inte konstigt att du tänker på hen då och då. Det behöver inte betyda att du vill ha hen tillbaka.

Det är lätt att romantisera det som varit

Efter ett tag är det lätt att bara komma ihåg sådant som var bra, men glömma det som var dåligt. Så att du ibland drömmer dig tillbaka till ditt ex, behöver inte innebära att du faktiskt skulle vilja vara ihop med hen igen. Det fanns ju en anledning till att ni gjorde slut.

Läs även 7 saker att tänka om tjejen som var otrogen med din partner

Du är osäker på din nuvarande relation

Kanske är det inte så bra i din nuvarande relation. Även om du är helt över ditt ex är det då lätt hänt att tänka tillbaka på hen och jämföra er relation med den du har idag.

Ni delar minnen ihop

Det är inte konstigt att du ibland tänker på en person som du har så mycket minnen med. Särskilt om ni har haft en lång relation. Det är klart att du blir påmind om saker som ni har upplevt ihop.

Gräset är grönare...

Det är så lätt att tänka på det vi inte har, istället för att vara tacksamma för det vi har. Ditt ex kan ibland kännas mer lockande än singellivet, eller än din nuvarande relation. Men det behöver inte betyda att hen faktiskt är det.

Läs även Testa! Är du över ditt ex?

Läs även Är du kär i din kompis ex? Då borde tänka på det här!

Foto: Shutterstock/Antonio Guillem

Håller du med?
Tack för din röst!