Midsommarlekar för vuxna – 9 roliga lekar att göra utomhus

Redo för festlekar i midsommar?
Redo för festlekar i midsommar? - Foto: Unsplash/Canva.
Dela på Pinterest
Festlekar för vuxna hittar du här! Här är 9 lekar som passar till midsommarfesten eller sommarfesten. Se våra tips nedan!

1. Norsk fylla

Dela in er i lag och ställ er på ett led bredvid varandra. Om ni inte har någon pinne eller stav så går det bra att bara vända huvudet nedåt och snurra x antal varv – spring sedan tillbaka till ditt lag så fort du kan.

2. Stövelkastning

Det enda som behövs är en stövel – eller en sko om det inte finns. Kasta stöveln antingen bakåt, mellan benen eller över ryggen när du lutar dig framåt. Den som kastar längst vinner såklart!

3. Pennan i flaskan

Du behöver bara en flaska, ett snöre och en penna. Fäst pennan i snöret och bind den runt midjan – så att pennan hänger under knäna. Ställ dig sedan över en tom flaska och försök få ner pennan i flaskan genom att böja på knäna. Sjukt svårt men väldigt roligt!

4. Kubb

Den här klassiken har nog de flesta spelat. Dela upp er i två lag och turas om att med pinnarna få ner de andra lagets kubbar.

5. Äggkastning

Dela in er i par och kasta ett rått ägg mellan varandra. Efter varje kast backar ni så att avståndet mellan er blir längre – så att det blir svårare och svårare att fånga ägget efter varje kast. Den som tappar ägget först förlovar.

Varför inte leka äggkastning i midsommar? Foto: Canva.

6. Hoppa sopsäck

Dela in er i lag och ställ er i varsin sopsäck. Tävla om vem som kan ta sig runt till utvald bana snabbast genom att hoppa i sopsäcken.

7. Ägg i en sked

Stoppa skaftet på en sked i munnen och lägg ett ägg på – och spring sedan så fort du kan till ditt lag utan att tappa ägget.

8. Dragkamp

Dela upp er i två lag och ta tag i ett tjockt snöre. Gör en markering i gräset eller golvet och ställ er på varsin sida om den. Det lag som först lyckas få motståndarna över markeringen vinner!

9. Beer pong

Allt som behövs är ett bord, plastmuggar och pingisbollar! Med det kan du köra beer pong, eller prosecco-pong för den som är mer för bubbel! Det handlar om att pricka bollen i glasen på motstående sida. Om man prickar får andra laget dricka upp det i glaset.  Den som har prickat flest glas först vinner! 

Beer pong är en klassiker på festen. Foto: Unsplash

Läs mer: 

9 roliga festlekar till nyår för vuxna

7 saker vi minns man gick igenom inför midsommar