PT:n avslöjar: Det här får du aldrig äta innan träning

Foto: Pixabay - Foto: Foto: Pixabay
Dela på Pinterest
Modette frågade PT:n Amilia Östman om vad man absolut inte borde äta innan träning. Det visade sig att vi hade gjort nästan alla fel.

1. Bars
Bars vara det sämsta du kan äta innan träning, iallafall om du vill gå ner i vikt. Det innehåller nästan lika höga energivärden som du förbränner under ett pass.

2. Påse nötter
Samma sak gäller här. Om ditt mål är att gå ner i vikt så kan nötter vara ett dumt alternativ. Iallafall om du äter för mycket av dem. Nötter innehåller bra fetter men alldeles för höga energivärden.


3. Tomma kalorier
All mat som har lågt näringsinnehåll borde du skippa innan ett träningspass. Speciellt om det bara är högt på socker och fett så som godis, läsk och kakor.


4. Färdigblandade sportdrycker
Inte alla, men de flesta innehåller tyvärr för mycket socker. Det är lätt att luras av fina förpackningar som ser ut att vara nyttiga. Men allra bäst är det att blanda egna drycker och få mer koll på innehållet!


5. Bcaa drycker på burk
Är du ute efter koffeinet? Kör! Men är du ute efter bcaa så ska du köpa ett pulver och blanda i ordning drycken själv. Då vet du säkert att du får i dig alla aminosyror som behövs för att få starka muskler.


Att förändra sin livstil behöver inte vara så svårt, här är 9 enkla saker du kan göra idag för ett hälsosammare liv!

Foto: Pixabay

Gilla Modette på Facebook!