Så botar du hösttröttheten – 5 enkla saker som gör dig piggare på direkten

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Det är vanligt att bli trött och nedstämd på hösten. Men det finns saker att göra åt saken. Kolla in våra tips!

Många upplever att de känner sig trötta, nedstämda och deprimerande under höst och vinterhalvåret. I vissa fall kan det vara ett kännetecken på att man lider av årstidsbunden depression, symtom är extrem trötthet även fast man sover lika mycket som man brukar. Det är också vanligt att man har större sug på kolhydrater och socker, än man annars har. Men det kan även vara vanlig trötthet som kommer av mörkret som vi ständigt infinner oss i under vinterhalvåret. Nedan kommer lite tips på hur du kan förebygga tröttheten.

1. Vistas i dagsljus och solljus så mycket som möjligt

Det är viktigt att komma ut när det är ljust ute. Det kan vara svårt när man går i skolan eller jobbar dagtid men försök att komma ut för en promenad på lunchrasten, bara några minuter kan göra skillnad.

2. Försök att hålla igång med fysiska aktiviteter

Regelbunden motion bidrar till att du mår bättre och det är inget undantag för hösten. Du behöver inte binda upp dig på ett gymkort utan det räcker med att göra dessa 7 hälsosamma vardagsförändringarna.

3. Skriv en positiv lista

Tänk på vad som gör dig glad och saker du ser fram emot. Försök att komma på något positivt att skriva varje dag.

4. Träffa kompisar och familj

Det är alltid en bra idé att umgås med vänner och familj. Hitta på något roligt som att anordna en halloweenfest, då har du något att se fram emot och planera inför. Om du inte är sugen på ett party kan du läsa den här listan och få massor av inspiration till saker att hitta på i höst!


5. Hitta på en ny fritidssyssla

Det är bra att hålla sig sysselsatt och ha något man gillar att göra att se fram emot. Försök att komma på en ny fritidssyssla att ta dig an. En yogakurs eller kanske gå med i en målargrupp. Det är inte alltid bra att ha för mycket fritid över, det blir lätt att man hamnar i soffan vilket kan göra en ännu tröttare..

Gilla Modette på Facebook!